Hlavní obsah

VŠCHT nabízí středoškolákům doučování zdarma

Novinky, Filip Šára

Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT) v Praze nabízí s ohledem na epidemii koronaviru a omezení na středních školách pomoc žákům i jejich učitelům. Pro maturanty z chemie, matematiky a biologie univerzita přichystala online konzultace zdarma, a pro středoškoláky, kteří mají s těmito předměty problémy, je k dispozici doučování – rovněž bezplatně.

Foto: VŠCHT

Ilustrační snímek

Článek

Pomoc organizuje a zaštiťuje univerzita, samotné doučování bude v gesci 40 vybraných studentů bakalářského, magisterského či doktorského studia, sdělil vedoucí oddělení komunikace na VŠCHT Michal Janovský.

Na VŠCHT vyvinuli krabičku, která umí dezinfikovat použité respirátory

Koronavirus

„Uzavření středních škol na jaře bylo samo o sobě velkým problémem, který se aktuálním děním násobí. Nekontaktní forma výuky je obtížná pro učitele i studenty, specificky pak pro ty v závěrečném ročníku, jenž je klíčový pro zdárné ukončení středoškolského studia a úspěšné přijetí na vysněnou univerzitu,“ poznamenal k tomu rektor VŠCHT Pavel Matějka.

„Nám tato skutečnost není lhostejná, a přestože sami čelíme výzvě distančního vzdělávání, chceme podat středním školám v těchto složitých časech pomocnou ruku,“ dodal.

Maturitní testy budou bez známek. Hodnocení ukážou procenta

Domácí

Platí od úterý 20. října

Zájemci se mohou registrovat na stránkách školy, po odeslání žádosti je mají podle Janovského do 48 hodin kontaktovat zástupci univerzity, načež bude moci dojít k domluvě na podobě a komunikační internetové platformě konzultace nebo doučování, rovněž na dalších podrobnostech.

Foto: VŠCHT

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Nabídka konzultací k maturitě i k doučování platí od úterý 20. října do vyčerpání kapacit lidí na doučování, které pražská vysoká škola poskytne.

Výuka online je problematická, snad nepotrvá déle, doufají zástupci škol

Věda a školy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám