Hlavní obsah

Univerzita spustila portál na vyhledávání práce pro studenty

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Usnadnit studentům a čerstvým absolventům Masarykovy univerzity (MU) v Brně hledání stáží či stálých pracovních pozic má nově spuštěný portál JobCheckIN. Od běžných pracovních portálů se liší především systémem pro párování nabídek zaměstnání s případnými uchazeči. Novou službu nabízí Kariérní centrum MU. Bude obsahovat pouze nabídky, u nichž je vyžadována žádná nebo minimální praxe.

Foto: Masarykova univerzita

Masarykova univerzita v Brně - ilustrační foto

Článek

Do portálu mají přístup jen studenti a absolventi školy do 18 měsíců od ukončení studia, kteří se registrovali, a samozřejmě potenciální zaměstnavatelé.

„Studenti si díky němu snadno najdou stáž nebo práci, i když nemají zkušenosti. Zaměstnavatelé, kteří projevují zájem o studenty z MU, zase dostanou nástroj, jak se s nimi spojit,“ vysvětlil důvody pro vznik portálu Radoslav Pittner z Kariérního centra MU.

Práce na míru

Portál porovnává dovednosti požadované zaměstnavatelem s těmi, které mají uchazeči vypsané v profilu. Díky tomu je schopen zobrazit pracovní pozice na míru a doporučit studenta konkrétnímu zaměstnavateli.

„Cílem je ukazovat vždy pouze relevantní nabídky. Uchazeči si na něm mohou vybrat z 20 oblastí zájmu jako management, lidské zdroje a personalistika nebo IT. Důležité je pečlivé vyplnění profilu studenta či absolventa,“ uvedl Pittner.

Když portál uchazeči doporučí pracovní nabídku, rovnou mu zobrazí, na kolik procent se jeho profil shoduje s nároky zaměstnavatele, které požadavky splňuje, které nikoli.

„Díky tomu získá student přehled, o jaké znalosti a dovednosti je velký zájem, a může pracovat na jejich získání. Právě proto lze JobCheckIN nazvat kariérním portálem – umožňuje studentům postupně se rozvíjet,“ dodala kariérní poradkyně Pavla Horáková.

Kariérní centrum MU je personálně-poradenská agentura, která propojuje studenty se zaměstnavateli. Studentům také nabízí individuální poradenství, výukové semináře a workshopy, které jim pomáhají s přípravou na zaměstnání.

Reklama

Související články

Nejchytřejší jsou matematici a fyzici

Nejvyšší průměrné IQ mají studenti fyziky a matematiky, v závěsu za nimi se pak umístili studenti farmacie a lékařství, ale také možná trochu nečekaně studenti...

Studentům by pomohl rok mimo

Českým studentům by výrazně pomohl takzvaný rok mimo, tedy celosvětově běžně praktikovaný pojem „year off“, tvrdí studentka Marie Štenglová. Když si mladí lidé...

Výběr článků

Načítám