Hlavní obsah

Češi si nedají pokoj s prací ani na dovolené

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř třetina (29 %) pracovníků v České republice nebude během tohoto léta řádně odpočívat. Místo aby relaxovali u bazénu a strávili nějaký čas se svými rodinami a přáteli, budou každý den trávit až tři hodiny prací.

Foto: Profimedia.cz

22 % dotázaných dokonce uvádí, že budou pracovat i na lehátku.

Článek

Vyplývá to z výsledků nejnovějšího průzkumu společnosti Regus, během kterého bylo dotázáno více než 16 000 respondentů z více než 80 zemí.

Mezi vytrvalými profesionály, kteří prostě nedokáží na chvíli vypnout, je menšinové tvrdé jádro opravdových workoholiků, kteří budou zanedbávat své blízké, jen aby uspokojili svou závislost na práci.

Z kancelářské židle se přesunou na lehátko

Nejenže si čeští pracovníci berou na dovolenou příliš práce, ale až příliš velká část jich nebude navíc schopná se odtrhnout od svých smartphonů a netbooků.

22 % dotázaných dokonce uvádí, že budou pracovat i na lehátku – jen o trochu méně než obvykle. Takže místo toho, aby si užili trochu volného času se svými nejbližšími, budou se snažit zvládnout najednou všechen pracovní stres, naštvané partnery i zklamané děti.

Odpočinek je zdravotně důležitý

Pracovní volno je přitom důležité nejen pro upevnění vztahů a kvůli odpočinku, ale může také znamenat rozdíl mezi zdravým a vyhořelým pracovníkem. Výzkumy ukazují, že vystresovaná mysl je ideální živnou půdou pro různé úzkostné stavy, a proto je důležité, aby se profesionálové čas od času uvolnili a opravdu si odpočinuli od práce.

Za všechno mohou technologie

Serge Dupaux, generální ředitel společnosti Regus pro Českou republiku poznamenal: „Díky technologickým pokrokům mohou být pracovníci stále připojeni k podnikovým sítím a snadno tak podlehnou pokušení zkontrolovat e-maily a dokončit pár úkolů, které v nich naleznou. Ve světě smartphonů, netbooků a připojení k Internetu dostupnému téměř všude je velmi obtížné opravdu vypnout, ale pro zachování zdraví je nezbytně důležité občas si dát pauzu a věnovat nějaký čas odpočinku, rodině a přátelům.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám