Hlavní obsah

Bohnická léčebna pořádá už třetí cyklus přednášek o psychiatrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Psychiatrická léčebna Bohnice pořádá třetí cyklus přednášek o psychiatrii a duševních chorobách pro veřejnost. Mezi vybranými tématy se letos objeví například návykové látky a rodinné vztahy, stáří a duševní porucha, psychologická péče o umírající či vliv pornografie na lidské chování. Přednášky se konají v Divadle Za plotem v areálu léčebny. Vstup na ně je volný.

Článek

Už o první dva cykly přednášek o psychiatrii projevili podle Dagmar Žaludové z bohnické léčebny lidé velký zájem. Většinou prý naplní zcela kapacitu divadelního sálu, který má asi 300 míst. Přednášky navštěvují nejen laici, ale i advokáti, ředitelé škol, sociální pracovnice a podobně, jimž by se poznatky o duševních nemocech můžou hodit v zaměstnání, uvedla.

"Chodí studenti středoškolští i vysokoškolští, důchodci, lidé, kteří mají příbuzného, který je duševně nemocný, nebo mají nemoc sami," řekl náměstek léčebny Ivan David.

Velký zájem prý projevily i profesní organizace, pro něž léčebna organizovala zvlášť přednášky cílené, šité na míru. Kromě advokátní komory se pořádaly zvláštní cykly i pro kriminalisty či vězeňskou službu. Přednášky navštěvovali i zdravotníci z jiných oborů, kteří léčí duševně chorého pacienta a třeba si s ním nevědí rady, dodal.

"Je vidět, že přednáška jako zdánlivě starodávná forma je pro lidi stále atraktivní. Ne všechno chtějí shánět na internetu," míní David.

Cyklus přednášek odborníků z oboru začíná 16.února a končí 20. dubna. Konají se vždy v úterý od 16.00 do 17.30. Více informací o programu se lze dočíst na stránkách léčebny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám