Hlavní obsah

Advent plný křídlení hostí Ostravská univerzita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dohromady pětapadesát dobrovolnických a neziskových organizací se ve čtvrtek v Ostravě představí na festivalu dobročinnosti nazvaném Advent plný křídlení. Získal zázemí v City Campusu Ostravské univerzity (OU).

Foto: DPO

Tyrkysovou sbírku podpořila svou první jízdou i vánoční tramvaj

Článek

Na programu festivalu, který potrvá od 10 do 19 hodin, jsou moderované besedy, jarmark, ale i workshopy, na kterých se bude tvořit například z papíru, dřeva nebo keramiky.

Součástí akce je charitativní dražba, do které přispěl svým akrylem na plátně Ivo Sumec z Fakulty umění Ostravské univerzity. Původní obrazy a kresby z jeho souboru vznikly jako osobní reakce na nucené omezení života společnosti za epidemie covidu-19.

V nabídce dražby jsou také další předměty či zážitky. Součástí akce je také slavnostní vyhlášení Tyrkysové sbírky, kterou nadační fond Křídlení pořádá už pošesté s ostravským dopravním podnikem.

V Ostravě se začali vzdělávat budoucí zubaři

Věda a školy

Vybrané peníze z dražby, sbírky nebo též dobrovolného vstupného na festival pomohou s regionálními neziskovými projekty.

Foto: DPO

Lidé do sbírky mohou přispívat v celé síti ostravské MHD

Dobrovolnictví na univerzitě

Spolupráce mezi Nadačním fondem Křídlení, který festival Advent plný křídlení už poosmnácté pořádá, a Ostravskou univerzitou začala v listopadu. Dobrovolnické centrum univerzity a jeho dobrovolníci se zapojí do organizace akce a doprovodných aktivit.

„Dobrovolnictví a dobrovolnické centrum má na naší univerzitě dlouhou historii. Především v těžkých chvílích, ať už v České republice, nebo v zahraničí, se zvedla vlna zájmu o dobrovolnické aktivity. Teď bychom chtěli dobrovolnictví na univerzitě posunout dál a rozšířit nabídku,“ sdělila Kamila Hýbnerová, vedoucí Poradenského a kariérního centra OU.

Nejen čokoláda, ale i hračky a whisky. Zájem o adventní kalendáře raketově vzrostl

Vánoce

Dodala, že dobrovolnické centrum se snaží studentům pomoci se zorientovat v problematice a motivovat je k dobrovolnictví.

„Ukazujeme jim dobrou praxi ze zahraničí a trochu je popostrčíme, aby viděli přidanou hodnotu a opravdový smysl, který v tom vidíme my,“ vysvětlila Hýbnerová.

Učí malé utečence, sami ještě studují

Věda a školy

Dobrovolníci se budou na festivalu podílet například na přípravě stánků, provozu, technickém zabezpečení akce či komunikaci s návštěvníky na místě.

Více informací k festivalu lidé najdou na webu.

Bohumínský starosta odolává šachmatu gymnazistů už pátým rokem

Věda a školy

Může se vám hodit na Firmy.cz: City Campus Ostravské univerzity

Reklama

Výběr článků

Načítám