Hlavní obsah

Záchranáři budou na Znojemsku cvičně likvidovat ptačí chřipku

Novinky, Marek Venuta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příprava složek integrovaného záchranného systému (IZS) a dalších orgánů na případ výskytu aviární infuenzy (ptačí chřipky) na území Jihomoravského kraje je námětem štábního cvičení, které se uskuteční v úterý 22. května na Znojemsku.

Foto: Marek Venuta
Článek

Štábního cvičení se zúčastní zástupci Krajské veterinární správy pro Jihomoravský kraj, Hasiči Jihomoravského kraje, Policie ČR, Armáda ČR chovatelé drůbeže a další subjekty

Cílem cvičení je prověřit způsob spolupráce a komunikace mezi jednotlivými složkami integrovaných záchranných složek a rozdělení kompetencí při skutečné nákaze a následné likvidaci ptačí chřipky. Záchranné složky budou postupovat podle souboru typové činnosti, který pro tyto případy v roce 2011 zpracovalo generální ředitelství HZS ČR.

Organizátorům cvičení vyšla vstříc společnost Výkrm Třebíč s drůbeží farmou v obci Střelice u Jevišovic, kde bude simulován výskyt ptačí chřipky.

Zástupci složek IZS a dalších orgánů a institucí při cvičení využijí i praktické zkušenosti z likvidací nákaz ptačí chřipky ve východních Čechách v roce 2007 a na Hodonínsku v roce 2009, aplikované na současné podmínky v Jihomoravském kraji.

Informace poskytl Ing. František Skřivánek ze správního odboru Městského úřadu ve Znojmě. 

Reklama

Výběr článků

Načítám