Hlavní obsah

Vyšla nová kniha Blanky Milfaitové Příběh psaný do vody

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšla další kniha Blanky Milfaitové. Autorka proslula tím, že vaří nejlepší marmeládu na světě. Knihu pokřtila první dáma Ivana Zemanová.

Foto: Petr Mráček

Křest knihy Blanky Milfaitové

Článek

V sobotu 3. prosince se příznivci Blanky Milfaitové dočkali její druhé knihy Příběh psaný do vody, již na slavnostním křtu v hotelu Boscolo pokřtil herec Jan Přeučil a první dáma Ivana Zemanová. O hudební doprovod se postaral Jan Smigmator se svojí doprovodnou skupinou.

Blanka Milfaitová na mistrovství světa ve vaření marmelád The World´s Original Marmalade Awards v letech 2013, 2014 a 2015 získala vždy první místo.

Blanka Milfaitová byla obyčejná holka: chodila do práce, která ji nebavila, žila ve vztazích, které ji nenaplňovaly, a pochybovala o tom, jestli tohle je ten skutečný život. Jednoho dne dala vale práci, nefunkčnímu vztahu a velkému městu a odstěhovala se na Šumavu, kde začala vařit marmelády světové chuti a žít podle sebe.

I o této změně pojednává Blančina veleúspěšná kniha Příběh opravdové vášně. Její druhá kniha představuje ohlédnutí za rokem, který strávila na cestách po ostrovech skutečných i těch, které si neseme jako Robinsoni sami v sobě. Není to kniha jenom o vaření marmelád, putování po mořích a touze žít takový život, který stojí za to, ale také o iluzi slávy a dětských radostech, o schopnosti odlišovat to důležité od ničemného a zbytečného. Je to příběh, který není psán do vody…

Kniha, jež vyšla ve vydavatelství Mladá fronta, je doplněna velkým množstvím fotografií. Její první kniha Příběh opravdové vášně se v roce 2014 stala nejprodávanějším titulem téhož vydavatelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám