Hlavní obsah

Vyšla nová kniha Blanky Milfaitové Příběh psaný do vody

Novinky, Petr Mráček

Vyšla další kniha Blanky Milfaitové. Autorka proslula tím, že vaří nejlepší marmeládu na světě. Knihu pokřtila první dáma Ivana Zemanová.

Foto: Petr Mráček

Křest knihy Blanky Milfaitové

Článek

V sobotu 3. prosince se příznivci Blanky Milfaitové dočkali její druhé knihy Příběh psaný do vody, již na slavnostním křtu v hotelu Boscolo pokřtil herec Jan Přeučil a první dáma Ivana Zemanová. O hudební doprovod se postaral Jan Smigmator se svojí doprovodnou skupinou.

Blanka Milfaitová na mistrovství světa ve vaření marmelád The World´s Original Marmalade Awards v letech 2013, 2014 a 2015 získala vždy první místo.

Blanka Milfaitová byla obyčejná holka: chodila do práce, která ji nebavila, žila ve vztazích, které ji nenaplňovaly, a pochybovala o tom, jestli tohle je ten skutečný život. Jednoho dne dala vale práci, nefunkčnímu vztahu a velkému městu a odstěhovala se na Šumavu, kde začala vařit marmelády světové chuti a žít podle sebe.

I o této změně pojednává Blančina veleúspěšná kniha Příběh opravdové vášně. Její druhá kniha představuje ohlédnutí za rokem, který strávila na cestách po ostrovech skutečných i těch, které si neseme jako Robinsoni sami v sobě. Není to kniha jenom o vaření marmelád, putování po mořích a touze žít takový život, který stojí za to, ale také o iluzi slávy a dětských radostech, o schopnosti odlišovat to důležité od ničemného a zbytečného. Je to příběh, který není psán do vody…

Kniha, jež vyšla ve vydavatelství Mladá fronta, je doplněna velkým množstvím fotografií. Její první kniha Příběh opravdové vášně se v roce 2014 stala nejprodávanějším titulem téhož vydavatelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám