Hlavní obsah

Voliči fotí vzkazy pro Karla

Novinky, Anna Falzonová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během kulturní akce Noc pro Karla nafotili olomoučtí voliči osmdesát tři vzkazy pro Karla Schwarzenberga. Vzkazy obsahovaly přání a očekávání, které voliči chtějí prezidentskému kandidátovi sdělit. Netradiční projekt mladého fotografa získal obrovskou podporu veřejnosti.

Foto: Ondřej Pěnička

Jeden ze vzkazů

Článek

Vyfoť vzkaz pro Karla je nezávislý projekt, který vznikl z rukou jednadvacetiletého fotografa Ondřeje Pěničky.

„Chtěl jsem umožnit lidem vyjádřit názor Karlovi formou mých fotek. Zpočátku jsem pochyboval o síle konceptu a odhodlání lidí. Prezentace projektu před plnými sály byla poměrně náročná, ale v průběhu noci jsem zjistil, že to, co dělám, má smysl," vysvětlil pozadí projektu Ondřej Pěnička.

Vzkazy měly převážně vtipnou kreativní podobu, některé byly doprovázeny morálním sdělením či krátkým heslem. Mezi vzkazy byla i sdělení několika cizinců, vyjadřující touhu zapojit se do politického života v ČR.

„Atmosféra byla perfektní, lidi stáli fronty, aby mohli vyfotit svůj vzkaz," uvedl jeden z účastníků akce Jan Kováříček.

Další den již fotografie putovaly po sociálních sítích, kde má mediální kampaň Karla Schwarzenberga své těžiště.

Ondřej Pěnička je student Institutu tvůrčí fotografie při Slezské univerzitě v Opavě. Mimo komerční zakázky také tvoří vlastní fotografické projekty. Cílem jeho současné tvorby je zobrazit inspirativní osobnosti v životě, pomocí kreativní a částečně experimentální fotografie.

Reklama

Výběr článků

Načítám