Hlavní obsah

Víte kde spí v létě čerti? Dozvíte se na Slezskoostravském hradě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde spí v létě čerti, se dozvíte od 1.7. do 27.8.2011 na Slezskoostravském hradě. Jde o soutěž pro děti od tří do patnácti let.

Foto: Josef Zajíc

Slezskoostravský hrad nad soutokem řeky Lučiny a Ostravice.

Článek

Ve skutečnosti je momentálně na Slezskoostravském hradě ticho před "bouří". Nyní ovšem probíhá soutěž pro děti od 3 do 15 let. V prostorách hradu je umístěno šest loutek čertů. Děti dostanou průkazky a do nich musí zapsat, kde a v jakém místě toho čerta našly. Nápověda je zvuková. Je slyšet mrmlání, bučení, syčení, sténání, chrápání, skučení a brumlání, což je jakýsi signál pro děti, že tady někde bude čert. Našli jsme všechny.

Děti do průkazu napíší příjmení a svoji adresu a odevzdají ho u pokladny. Průkazy budou po 28. srpnu slosovány a vylosovaní obdrží VIP kartu, která bude opravňovat držitele k volnému vstupu na všechny akce pořádané a.s. Ostravské výstavy.

Další zajímavou expozicí ve věži hradu je výstava Vesnických pracovních krojů.

"Bouře" na Slezskoostravském hradě nastane od 14. července, kdy ve všech prostorách a okolí hradu bude Festival Colours of Ostrava.

Od 20. července budou ve velkém amfiteátru Shakespearovské slavnosti. Bude uvedeno představení Zkrocení zlé ženy s Tatianou Vilhelmovou a  Romanem Zachem v hlavních rolích. Následovat budou představení Romeo a Julie, Jindřich IV, Veselé paničky Windsorské s Boleslavem Polívkou, a od 8. - 10. srpna bude uvedeno představemí Macbeth.

Další zajímavosti se dozvíte: www.slezskoostravskyhrad.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám