Hlavní obsah

Velké ceny Ostravy v plavání se zúčastní 281 závodníků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 22. ročník Velké ceny Ostravy v plavání připravil Klub plaveckých sportů Ostrava spolu s Českým svazem plaveckých sportů. Uskuteční se také jako Český pohár 2015 a klasifikační závod pro OH 2016, MS v Kazani a MSJ v Singapuru. V programu se představí 281 závodníků.

Foto: Josef Zajíc

Velká cena Ostravy v plavání 18.- 19.4.2015.

Článek

Krytý bazén v Ostravě-Porubě, na ulici Generála Sochora 1378, bude o víkendu 18. a 19. dubna svědkem konání 22. ročníku Velké ceny Ostravy v plavání.

„Na závody jsme velmi dobře připraveni. Očekáváme špičkové výkony od 281 závodníků. Kvalifikovaní rozhodčí za dva dny zvládnou 1326 startů. V letošním roce jsme dali šanci více závodníkům, a proto je program v obou dnech rozdělen do tří bloků. V prvním budou startovat v rozplavbách ti nejlepší, kteří budou jistě usilovat o odpolední finále a budou se snažit plnit kvalifikační limity na OH 2016 (Rio de Janeiro), MS v Kazani, Evropské hry v Baku a MS juniorů v Singapuru. Ve druhém bloku budou startovat zbylí závodníci, ale i ti se podle svých momentálních výkonů do finále mohou prosadit,” informoval o programu obou dnů trenér Klubu plaveckých sportů Ostrava Vítězslav Hartmann.

„V sobotním i nedělním finále budou startovat všichni špičkoví závodníci, které v České republice máme. Na trati různých disciplín nebude chybět Barbora Závadová, Simona Baumrtová, Martina Moravčíková, loňská vítězka Petra Chocová, Petr Bartůněk, Jan Šefl a další,” dodal trenér KPS Ostrava Boris Neurwirt.

Před Velkou cenou Ostravy 2015 v plavání se májí domácí plavci z pořadatelského Klubu plaveckých sportů Ostrava čím pochlubit. Byli opět velmi úspěšní v plaveckém finále soutěže družstev v Plzni, které se konalo 4. a 5. dubna.

Již počtvrté za sebou tuto soutěž vyhrály ženy KPSO, o mistrovský titul České republiky v družstvech se zasloužily: Barbora Závadová, Věra Kopřivová, Michaela Petrová, Petra Gebauerová, Tereza Závadová, Tereza Kanalošová a Marika Hudcová. Je třeba jmenovat i ty, které plavaly v semifinále: Dominika Onodi, Michaela Wojaczková a Rozálie Knittlová.

Také muži klubu nebyli pozadu. Vybojovali bronzové medaile a společně dokázali špičkovou úroveň klubu a také trenérů. Téměř všechny uvidíme na víkendové plavecké soutěži Velké ceny Ostravy v plavání.

Program:

Sobota 18. 4. - 1. blok 9.00, 2. blok - 12.20 hodin, finále - 16.30 hodin.

Neděle 19. 4. - 1. blok 9.00, 2. blok 12.00 hodin, finále - 15.45 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám