Hlavní obsah

V první volejbalové lize juniorek se z týmů z Vysočiny nejvíc dařilo Havlíčkovu Brodu

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři celky z Vysočiny letos hrály volejbalovou první ligu juniorek, druhou nejvyšší soutěž republiky. Nejúspěšnější z týmů byl Havlíčkův Brod.

Foto: Michaela Poláková

Juniorky Havlíčkova Brodu

Článek

Havlíčkův Brod je pravidelným účastníkem bojů o extraligu. Letošní rok se v základní skupině týmu vedlo, prohrál pouze dva zápasy a už v polovině soutěže bylo jasné, že opět půjde do bojů o nejvyšší republikovou soutěž juniorek.

Oporou týmu byla Veronika Pešková, libero české juniorské reprezentace. Ta ovšem po základní části odešla hrát extraligu juniorek do PVK Olymp Praha, kde trénuje její reprezentační trenér Stanislav Mitáč.

Havlíčkův Brod šel do nadstavbové části bez libera a na hře to bylo vidět. V nadstavbové části Brod vyhrál pouze jeden zápas v domácím prostředí s Jabloncem nad Nisou. Dále byly s Havlíčkovým Brodem ve skupině Červený Kostelec, Náchod, Orion Praha, Tatran Střešovice a Jablonec. Havlíčkův Brod tedy ve své skupině obsadil páté místo a opět patřil k nejlepším týmům v republice.

Dalším reprezentantem Vysočiny byla Demlova Jihlava, která se v základní skupině potkala s Havlíčkovým Brodem. V jihlavském týmu hrála smečařka Andrea Klimentová, která loňský rok hrála extraligu kadetek za Havlíčkův Brod. Jihlavě se ale ani s ní moc nedařilo a byla po základní části odsouzena hrát o udržení se v první lize. Tam už byla Jihlava lepší. V domácím prostředí prohrála pouze jeden zápas a to s Hradcem Králové v tiebreaku. A když k tomu přičteme ještě venkovní výhry s Mělníkem a Pardubicemi, je z toho třetí místo a udržení se v první lize i pro další rok.

Posledním týmem z Vysočiny byla v první lize juniorek Třebíč, která také letos hrála skupinu o udržení. Třebíč byla v této skupině suverénní. Prohrála pouze dvakrát, a to jednou doma a jednou venku s Karvinou. Týmy Litovle a Boskovic na Třebíčská děvčata neměly. V konečném zúčtování měla Třebíč na svém kontě stejně proher jako první Karviná a pouze sety rozhodly o tom, že Třebíč skončila na druhém místě v této skupině.

První ligu tedy udržely všechny týmy z Vysočiny a na jejich výkony se můžeme těšit i v další sezóně 2012/2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám