Hlavní obsah

V ostravském Avionu ukazují, jak si správně vyšetřit prsa

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnost naučit se samovyšetření prsu mají od 8. října ženy a dívky v ostravském Avionu. V rámci kampaně Ruce na prsa zde funguje speciální stánek, kde si ženy na maketě prsou mohou vyzkoušet nejen, jak se samovyšetření provádí, ale také jak poznat, když se v prsu nachází něco, co tam nepatří.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Jednou z prvních žen, která zde v úterý prošla odbornou instruktáží, byla modelka a moderátorka Monika Žídková. Zdravotní sestra jí ukázala, jak celý postup probíhá, kdy je nejlepší samovyšetření provádět a hlavně, že je důležité jej opakovat pravidelně každý měsíc.

Každá z dívek a žen, které stánek během jeho třináctidenního působení v ostravském Avionu navštíví, obdrží navíc kromě užitečných a praktických rad, také bonus v podobě slevových kupónů do vybraných obchodů.

V obchodním centru Avion Shopping Park bude stánek Dialogu Jessenius umístěný v prostorách u prodejny Douglas denně od 11 do 19 hodin (v pátek a v sobotu od 10 do 21 hodin), a to až do 20. října.

Kromě edukace v rámci obchodního centra se však projekt Ruce na prsa představil i 7. října v Tělocvičné jednotě Sokol Moravská Ostrava, kde od 16 hodin probíhal speciální seminář na téma samovyšetření a prevence rakoviny prsu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám