Hlavní obsah

Strážník zachránil z hořícího domu bezvládného popáleného muže

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu ráno, když se strážník Městské policie Praha po noční práci vracel domů do Staré Hutě u Dobříše, nezaváhal ani na okamžik a vytáhl z hořícího domu bezvládné tělo muže.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Když se vracel z Prahy do místa svého bydliště prvním ranním autobusem, čekala ho ještě asi dva kilometry dlouhá cesta pěšky domů.

„Cestou si všiml domu, ze kterého se valil dým. Ihned se k němu vydal a zjistil, že z oken vychází hustý kouř. Okamžitě zavolal na tísňovou linku 150. Poté začal bouchat na okna a dveře bytů, které byly v přízemí. V jednom z nich vzbudil muže. Společně se vydali do patra domu, kde se podle muže měla nacházet další osoba. Protože byl v tu chvíli ohrožen život a zdraví, strážník vykopl dveře bytu, ze kterého okamžitě začaly šlehat plameny,” uvedla Irena Seifertová z tiskového odboru Městské policie Praha. 

V bytě nalezli bezvládné popálené tělo muže. Společnými silami ho vynesli z bytu do bezpečí. Strážník po prvotní kontrole zdravotního stavu muže, začal okamžitě s nepřímou masáží srdce.

„Po necelých deseti minutách muž znovu nabyl vědomí. Ve stabilizované poloze pak jeho životní funkce strážník kontroloval až do chvíle, než se na místo dostavili hasiči a zdravotníci,” dodala Irena Seifertová.

Druhý muž mezitím z preventivních důvodů přerušil dodávku energií. O celé události byl složkami IZS informován také ředitel Městské policie Praha Ing. Eduard Šuster, který svému kolegovi telefonicky za jeho hrdinský čin poděkoval. Začátkem roku jej ocení medailí za záchranu lidského života.

Reklama

Výběr článků

Načítám