Hlavní obsah

Bouřky dorazily do jižních Čech, voda zatopila silnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Silná bouřka zasáhla v pondělí odpoledne České Budějovice. Za půl hodiny napršelo 22 litrů vody na metr čtvereční. Na silnicích se tvořily laguny a hasiči vyjížděli k čerpání vody ze zatopených sklepů. Bouřky se podle meteorologů mohou opakovat večer a v noci na úterý.

Budějovice zasáhla po patnácté hodině silná bouřka.Video: Pavel Orholz, Novinky

 
Článek

Nejhorší situace byla na Pražské, Nemanické nebo v Nádražní ulici. „Velmi rychle se vozovky zatopily a řidiči měli problémy projet. Zatím jsme v této oblasti museli vyjet k dvaceti čerpáním vody ze sklepů,“ uvedla po půl čtvrté odpoledne Vendula Matějů, mluvčí jihočeských hasičů.

Zdůraznila, že průjezd je nebezpečný také například pod viaduktem v Nádražní ulici. „Je to obvyklé místo, kde se hromadí voda,“ podotkla.

František Vavruška z Českého hydrometeorologického ústavu v Českých Budějovicích uvedl, že se jedná o silnější bouřku, která by měla postupně ustávat. „Nyní tady za půl hodiny spadlo 22 litrů srážek na metr čtvereční. Silnější bouřku jsme i předtím zaznamenali v Novohradských horách,“ uvedl Vavruška.

Bouřková oblačnost se během odpoledne přesouvá na severovýchod. Na východ Moravy a Slezska dorazí až k večer. Nejsilnější by měly být bouřky na Českomoravské vrchovině.

Hrozí silné bouřky, už od odpoledne, varovali meteorologové

Počasí

Výběr článků

Načítám