Hlavní obsah

Statečné psí srdce

Novinky, Helena Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběhy záchrany lidského života zná každý z nás. V roli zachránce však nemusí být jen člověk, ale může jím být i pes. A právě psím hrdinům je věnován projekt, nazvaný Statečné psí srdce.

Foto: Helena Kulhánková

Do projektu lze nominovat každého psa,jehož čin vedl k záchraně lidského života.Anketa je celorepubliková.

Článek

Projekt Statečné psí srdce je partnerská anketa Zlatého záchranářského kříže a je jedinečným oceněním tohoto druhu u nás. Cílem projektu je nejen ocenění výjimečných psích činů vedoucích k záchraně lidského života, jenž se odehrály v loňském roce, ale má zároveň upozornit na každodenní pomoc, kterou nám psi poskytují.

Nominovat psy (a jejich činy, které pomohly zachránit lidský život) do této ankety může každý z nás. Nominovat můžeme jak činy služebních a pracovních psů různých složek působících v oblasti bezpečnosti, tak i činy psů neprofesionálů. Nominovat lze i psy asistenční a vodící.

Nominace jsou rozdělany do čtyř kategorií:

1. STATEČNÉ PSÍ SRDCE -záchranářské činy psů služebních a záchranářských

2. STATEČNÉ PSÍ SRDCE  záchranářské činy psů laiků

3. SPÍCÍ SRDCE - ocenění in memoriam

4. POMÁHAJÍCÍ SRDCE - ocenění dlouhodobě pomáhajících psů

Nominace budou uzavřeny 28. února. Vyhlášení vítězů a zveřejnění jejich příběhů proběhne na přelomu měsíců března a dubna. Porota navíc ze všech nominovaných vybere Nejzajímavější záchranářský čin, jenž bude taktéž oceněn.

Ovšem pozor: každá oceněná nominace bude pečlivě prověřena a ověřena pořadeteli, zástupci časopisu Psí kusy. Nominujte tedy skutečně jen ty psí činy, které se opravdu (loni) odehrály.

Vítězové jednotlivých kategorií budou zároveň zařazeni do užší nominace tradiční záchranářské ankety Zlatý záchranářský kříž, jejímž vítězům předává ocenění již tradičně několik let prezident republiky Václav Klaus.

Záštitu nad akcí převzalo Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru a Rescue Report, který již dvanáct let vyhlašuje anketu Zlatý záchranářský kříž.

Celou akci také podporuje řada známých osobností společenského života, jako například Martin Dejdar, Kateřina Hrachovcová-Herčíková, Dana Batulková a mnozí další.

Více informací na www.statecnepsisrdce.cz  a statecnepsisrdce@provolnycas.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám