Hlavní obsah

Sára Kousková obhájila vítězství v anketě Golfista roku

Novinky, Kateřina Martykánová

Ve čtvrtek 9. března byly v hotelu Ambassador Zlatá husa v Praze vyhlášeny výsledky prestižní golfové ankety Golfista roku 2016. Prvenství v amatérské kategorii obhájila stejně jako loni reprezentantka největší české golfové akademie Slavíček Golf Academy - Sára Kousková.

Foto: Zdeněk Sluka
Článek

Příznivci golfu i široká veřejnost svými hlasy rozhodla o vítězství nadějné golfistky Sáry Kouskové v kategorii amatérských hráček. Sedmnáctiletá svěřenkyně Slavíček Golf Academy se tak po vydařené sezóně může radovat i z úspěchu v této prestižní anketě.

„Ocenění v anketě si moc vážím, ale není to jen moje zásluha. Vděčím za ně především své rodině, trenérům i fanouškům, kteří mi poslali své hlasy, za což jim moc děkuji,“ říká Sára Kousková a dodává: „Je to pro mě samozřejmě i velký závazek do budoucna.“

Z jejího úspěchu má radost i ředitel Slavíček Golf Academy. „Sára je skvělá hráčka a náš velký golfový talent. Svědčí o tom i prvenství z Mistrovství Rakouska z roku 2015 nebo nedávné skvělé páté místo z Mezinárodního mistrovství ve Španělsku,“ uvedl Tomáš Slavíček.

Sářiny vynikající výsledky se promítají i v žebříčku PING Junior Solheim Cup, kde je aktuálně na dělené 7. pozici. Od automatického postupu do juniorského týmu Evropy ji dělí jen jedno místo. „Pokud se jí bude i nadále dařit, mohla by v polovině srpna nastoupit v týmu Evropy v souboji proti USA o titul nejlepší amatérky starého kontinentu ve věku 12 - 18 let,“ doplnil Tomáš Slavíček.

Pod hlavičkou Slavíček Golf Academy trénuje ve čtyřech golfových resortech v současné době na 150 dětí, ze kterých je čtvrtina zařazena do reprezentačních skupin. „Když jsme před několika lety začínali, těch šikovných dětí se našlo jen pár. Dnes mezi našimi svěřenci najdeme minimálně padesátku golfových nadějí, s výjimečným talentem,“ dodal hrdě Tomáš Slavíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám