Hlavní obsah

Otevřený turnaj integrované boccie se vydařil

Novinky, Stanislav Merunka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. září se v obci Osová Bítýška za podpory obce Osová Bítýška, Kraje Vysočina a dalších partnerů Handicap Sport Clubu Velké Meziříčí konal otevřený turnaj v integrované boccii o Pohár starosty obce Osová Bítýška.

Foto: Jiří Charvát

účastníci turnaje

Článek

Jednalo se již o čtvrtý ročník turnaje, který pro Asociaci integrovaných sportů uspořádal HSC Velké Meziříčí. Turnaje se v letošním ročníku zúčastnila družstva z Kraje Vysočina, z Pardubického a Jihomoravského kraje.  

Turnaje se zúčastnilo celkem devět družstev, kterým ke komfortu přispělo i to, že byl v Základní škole Centru kultury a sportu dokončen projekt celkové bezbariérovosti - výtah tu byl uveden do provozu tři dny před turnajem. Ze strany handicapovaných sportovců byl projekt a úprava výtahu hodnocen velmi kladně, neboť výjezd výtahem do nejvyššího patra základní školy, poskytl za krásného sobotního odpoledne nádherný výhled na celou obec a přilehlé okolí.

V turnaji, který probíhal od časných ranních hodin, zvítězilo družstvo Klaborny z Pardubic, na druhém místě se umístilo domácí družstvo iSK Vysočina Rychlé želvy ze Žďáru, na třetím místě družstvo Třech Vlčků z Brna.

Na závěr je třeba ještě jednou poděkovat všem podporovatelům Handicap Sport Clubu Velké Meziříčí, Asociaci integrovaných sportů-iSK Vysočina, zejména pak obci Osová Bítýška, Kraji Vysočina a Městu Velké Meziříčí, bez jejichž podpory by nebylo možné aktivity handicapovaných sportovců pořádat. Velké poděkování patří i všem dobrovolníkům a rozhodčím.

Reklama

Výběr článků

Načítám