Hlavní obsah

Opavští hasiči zachraňovali ruku malého chlapce

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěstí v neštěstí měl malý chlapec v Opavě, když se mu v autě ve čtvrtek 1. září zasekl prostředníček levé ruky na netradičním místě. Prst zůstal chlapci zaklíněn v mechanismu sklápění sedadel, navíc se okolo prstu pevně omotalo ocelové lanko.

Foto: HZS MSK

Záchrana prstu mladého chlapce

Článek

Otec chlapce po zjištění, co se jeho synovi stalo, ihned vyrazil na hasičskou stanici profesionálních hasičů v Opavě. Tam hasiče požádal o pomoc.

"Hasiči byli – jak tomu bývá – rychlí, šikovní a zároveň šetrní. Nejprve rozřezali pomocí kotoučové brusky ovládací plastovou páčku, aby se mohli dostat k „ocelové“ pasti. Samotné ocelové lanko uvnitř mechanismu rozřízli speciální minipilkou, aniž by chlapce poranili," sdělil por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů.

Chlapce ještě po jeho vysvobození prohlédl lékař rychlé záchranné služby. Stav chlapce se mu zdál v pořádku a tak mladík stihl i první školní den.

Reklama

Výběr článků

Načítám