Hlavní obsah

Oheň zničil dílnu, nikdo nebyl zraněn, škoda je čtvrt miliónu korun

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár, který ve středu 20. prosince odpoledne zasáhl dílnu v Huslenkách na Vsetínsku a způsobil škodu za 250 tisíc korun, vznikl od kouřovodu instalovaného topidla na tuhá paliva.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo požáru.

Článek

„Příčinu určil vsetínský vyšetřovatel hasičů,“ sdělil Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje s tím, že požár se obešel bez zranění osob.

„Škoda vznikla na budově, vybavení dílny a uskladněném materiálu. Díky rychlému zásahu jednotek se podařilo zabránit rozšíření požáru na blízké budovy. Hasiči uchránili další nemalé hodnoty za víc než dva milióny korun,“ řekl jejich mluvčí.

K hlášenému požáru dílny vyjeli krátce po čtrnácté hodině hasiči z pěti jednotek. Postupně na místo dorazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín a dobrovolné jednotky z obcí Huslenky, Karolinka, Hovězí a Halenkov. 

„V době příjezdu první cisterny byl již požár v plném rozsahu. Zasáhl především dílnu o rozměru 9x4 metry. Jednotky okamžitě nasadily dva vysokotlaké proudy a dva proudy C, a s využitím dýchací techniky brzy dostaly požár pod kontrolu. Po rozebrání konstrukcí a kontrole prostor termokamerou ohlásil velitel zásahu v 15:21 hodin celkovou likvidaci události,“ popsal zásah hasičů Pavel Řezníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám