Hlavní obsah

Moravskoslezští hasiči zachraňovali psa a straku

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští profesionální hasiči se v sobotu 3. září odpoledne postarali o záchranu dvou zvířat. Zachránili straku zamotanou do silonu ve větvích stromu v areálu aquaparku Olešná a psa, který skončil v 15 metrů hluboké studni v Holasovicích.

Foto: HZS MSK

Záchrana psa v Holasovicích

Článek

Kříženec německého ovčáka, který spadl do studny v Holasovicích na Opavsku vyvázl bez zranění, menší štěstí měla straka, kterou hasiči zraněnou předali do péče ošetřovatelů záchranné stanice v Bartošovicích.

Krátce před 14. hodinou vyjížděli hasiči právě k pádu psa do studny v Holasovicích. Na místo vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Opavy, kterou posílili dobrovolní kolegové z Hradce nad Moravicí.

"Jeden z hasičů se po změření koncentrace kyslíku a oxidu uhličitého slanil pomocí lezecké trojnožky dolů otvorem zhruba 40 x 50 cm, psa opatrně vzal do náruče a oba byli vytaženi nahoru. Pes patrně nebyl zraněn a byl předán majitelce. Hasiči jim doporučili ještě prohlídku psa u veterináře," sdělil k případu por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí profesionálních hasičů.

Zhruba o dvě hodiny později vyjížděli profesionální hasiči, tentokrát ze stanice ve Frýdku-Místku, na parkoviště k aquaparku Olešná. Přibližně čtyři metry nad zemí zde visela straka, která se nohou zamotala do rybářského silonu.

"Hasiči byli opět rychlí – větev opatrně odřezali od stromu a na zemi silon ještě opatrněji odmotali. Noha vysvobozené straky byla zřejmě zlomená, proto zavolali na pomoc pracovníky Stanice pro záchranu živočichů v Bartošovicích na Moravě, kteří si straku odvezli," doplnil Kůdela k druhému případu.

Reklama

Výběr článků

Načítám