Hlavní obsah

Ludvík Berousek je jediný tuzemský hadí muž 

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne jméno Berousek, každý si vybaví početnou rodinu „cirkusáků“, proto není divu, že dalším, kdo vstoupil do ono světa, je mladý, usměvavý, jednadvacetiletý mladík Ludvík Berousek.

Foto: Petr Mráček

Ludvík Berousek

Článek

Ludvík Berousek je nejmladším hadím mužem u nás a svého času byl i nejmladším v Evropě. V současné době je také jediným aktivním hadím mužem v Čechách i na Slovensku.

V 10 letech se ve Švýcarsku, při zahraničním angažmá, seznámil se svým pozdějším trenérem, který jej začal v 11 letech trénovat. A tvrdé tréninky trvaly celý rok. Ve svých 12 letech poprvé vystoupil se svojí exhibicí před publikum. Vystoupení mohlo být dříve, ale nestalo se tak: „Bohužel jsem si po třech měsících tréninků vykloubil kyčli a dva měsíce jsem byl v neschopnosti,” prozradil Ludvík.

Letos tedy slaví 10 let na scéně se svými vystoupeními. Je jeden z mála ve světě, co proleze tenisovou raketou a navíc se dokáže „poskládat“ do krabice o rozměrech 50 x 50 x 50 cm.

Vidět jej můžete od letošního jara v cirkuse Jo-Joo a také i na různých akcích při jeho sólových vystoupeních. Cirkus Jo-jo se i letos plánuje zastavit i v Praze.

Ludvík má spoustu zájmů a zálib, jako každý mladý člověk si zajde posedět s přáteli, zajde do kina, zaplavat si, rád chodí do fitka, poslouchá hudbu, ale hlavně každý den 1 – 2 hodiny trénuje, připravuje nová čísla.

Kromě účinkování v cirkuse Jo-Joo jezdí Ludvík i na zahraniční vystoupení. Navštívil například Itálii, Německo, Belgii, Nizozemsko, Francii, Island. Tleskali mu i v Rusku, Polsku, Rakousku. Nejvíce si ale zamiloval Miláno, kde se mu líbilo nejvíc a kde má vždy při svém vystoupení velký úspěch.

„Úspěchem pro mě je to, že na moje vystoupení lidé chodí. Jsem ale jinak úplně normální, obyčejný kluk, kterého hlavně baví to co dělám,” prozradil mladý Berousek a doplnil: „Rád bych třeba vystoupil v Las Vegas, to je takový můj sen.”

Nedávno Ludvíka mohli vidět diváci i na televizní obrazovce televize Relax, v pořadu Cabaret. V jednání je i vystoupení ve dvou pořadech dalších celoplošných televizí. A od dubna bychom měli Ludvíka pravidelně vídat i v jednom zábavném pořadu velké diskotéky v Praze. Zatím nechce ale více prozradit, prý aby nic nezakřikl a vše se splnilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám