Hlavní obsah

Kropící vůz teď denně projíždí Frýdkem-Místkem a ochlazuje rozpálené ulice

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdkem-Místkem projíždí v těchto horkých dnech, kdy denní teploty atakují tropickou třicítku a rozpalují centrum města, kropicí vůz. Užitkovou vodou skrápí a osvěžuje vyprahlé komunikace a vypouští také vodní mlhu.

Foto: TS a.s.

skrápění ulice 8. pěšího pluku

Článek

Ochlazovaní komunikací má příznivý účinek na asfaltový povrch a zároveň se tak snižuje zvýšená prašnost. Vypouštěná vodní mlha pomáhá zvýšit vlhkost vzduchu.

"Každý den pracovníci provozu Komunikace TS a. s. osvěžují ulice T. G. Masaryka, Nádražní, Slezská, prostor autobusové točny u vlakového nádraží a dále ulice 8. pěšího pluku, Ostravská, Frýdlantská, Bezručova, Palackého, E. Krásnohorské, Pionýrů a Riegrova,“ řekl ředitel TS a. s. Jaromír Kohut s tím, že cisterna projíždí městem zejména v odpoledních hodinách, kdy je město opravdu rozpálené.

Cisterna je vybavena dvoumetrovou přední skrápěcí lištou, z níž voda stříká přímo na vozovku a vzadu má trysku, ze které je možno v lokalitách se sníženým pohybem lidí vypouštět vodní mlhu. 

V těchto horkých a suchých dnech se ve městě také intenzivněji zalévají květinové pyramidy v centru města i květinová výsadba na záhonech v parcích a v ulicích. Zaměstnanci TS a. s. je nyní zavlažují každý den, a to v době od 4 do 10 hodin. Závěsné květinové nádoby na sloupech veřejného osvětlení mají dostatečně velké zásobníky vody a nemusí být doplňovány každý den. Kromě květin se častěji zalévají také mladé keře a stromy v Janáčkově a Komenského parku, na Kostíkově náměstí nebo na sídlišti Slezská.

„Věříme, že tímto způsobem přispějeme k tomu, aby se občané v parných dnech ve městě cítili lépe a svěžeji, a že udržíme květiny, keře i stromy vitální,“ dodal ředitel společnosti TS a. s. Jaromír Kohut.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám