Hlavní obsah

Křižanské léto zve na hudební zážitek s Vladimírem Mišíkem

Novinky, Klára Hrušková

Léto plné zábavy a hudby pokračuje. Ve čtvrtek 20. června v 19:30 se v Křižanech rozezní hlas známého rockového zpěváka, hudebníka a textaře Vladimíra Mišíka. Spolu se svou kapelou ETC vám připomene své nejslavnější hity a představí mnoho dalšího ze svého repertoáru.

Foto: Ája Dvořáčková

Článek

Hudebníka tělem i duší, Vladimíra Mišíka, znají jedinci snad všech věkových kategorií. Těm nejmladším není nutné připomínat, že se jedná o otce zpěváka a herce Adama Mišíka. Všem, kteří stále ještě tápou, o koho že to vlastně jde, stačí napovědět textem jedné z nejznámějších písní “Láska je jako večernice…”.

Nejen fanoušci Vladimíra Mišíka a jeho kapely ETC si ve čtvrteční podvečer přijdou na své, také milovníky poezie čeká jedinečný kulturní zážitek. Nemějte obavy, knihy se v křižanském amfiteátru číst nebudou. Avšak legenda české rockové scény, známá množstvím zhudebněných děl českých básníků, jistě zazpívá i oblíbenou píseň Stříhali dohola malého chlapečka od autora Josefa Kainara.

Zakladatele kapel The Matadors nebo Blue Effect si většina z vás možná vybaví s kytarou v ruce, která ho na koncertech provází už pěknou řádku let. Ale zajímavostí je, že svou hudební dráhu započal hrou na bicí ve své první skupině Uragán, kterou si (jak jinak) sám založil.

Lásku k hudbě nepřekazila žádná jeho životní “zkouška”, a to ani dvouletý zákaz koncertování v 80. letech, ani nedávné zdravotní problémy. Vy se tak můžete těšit na jeho vystoupení v rámci Křižanského léta 2017, které jistě bude stát za to. 

Kromě Vladimíra Mišíka se na letošním Křižanském létě můžete těšit například na Bohumila Klepla v komedii Vysavač, kterou pro vás chystáme 3. srpna od 19:30 nebo na hudební vystoupení Ivana Hlase dne 10. srpna ve stejnou dobu. Tím však ještě nekončíme, o týden později do Křižan zavítá známá kapela Žlutý pes, a to opět v 19:30. Konec srpna a začátek září bude ve znamení smíchu a zábavy, 24. srpna vás totiž čeká komedie Vše o mužích a 1. září Drobečky z perníku se Simonou Stašovou. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám