Hlavní obsah

Ke kadaňským strážníkům se již dostanou i vozíčkáři

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská policie částečně odstranila jednu z bariér, a je tak nyní dosažitelná pro větší počet občanů Kadaně, kteří ani nemusí chodit do schodů.

Foto: Václav Vlasák

Ředitel městské policie Jindřich Drozd ukazuje namontované komunikační zařízené, které odstranění bariéru při přístupu na služebnu městské policie.

Článek

Od 1. února je vyřízení záležitostí na městské policii jednodušší i pro starší, hůře pohyblivé osoby nebo invalidy upoutané na invalidní vozík. Dosud pro ně tvořily bariéru poměrně příkré schody.

Schody sice zůstaly, ale u stoupání do služebny městské policie byl v pátek 1. února umístěn „videotelefon“, kterým se občané mohou spojit s městskou policií i bez zdolání schodiště.

Jak nám řekl ředitel městské policie Jindřich Drozd, jednodušší záležitosti mohou občané vyřídit přímo videotelefonem, případně za nimi přijde strážník dolů. Když půjde o složitější záležitost, která se dá vyřídit jen na služebně městské policie, strážník vyveze občana výtahem, který ale není běžně přístupný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám