Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali muže zaklíněného v okně

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesionální hasiči z Bohumína vyjížděli 15. srpna krátce před polednem ke kurióznímu zásahu. Nahlášeno měli, že se v okně přízemního bytu zaklínil muž středního věku.

Foto: HZS MSK

Muži se noha zaklínila v tomto okně

Článek

Muži se v okně zaklínila noha a ten zůstal viset na přímém letním slunci. Nešlo o zloděje, ale o uživatele bytu, který si zabouchl vstupní dveře a pokusil se dostat domů jinak.

"Hubený muž kolem padesátky se rozhodl po zabouchnutí dveří bytu pro cestu domů přes plastové okno, které ale bylo otevřeno jen na ventilaci. Na parapet okna se zřejmě dostal bez větších problémů, ale když strčil nohu do okna, 'zasekla' se a zesláblý muž nemohl ani dovnitř ani ven," informoval Petr Kůdela, tiskový mluvčí Moravskoslezských hasičů.

Muž visel v okně dobrou půlhodinu. Poté přijeli přivolaní hasiči.

"Dva z nich otevřeli bez použití násilí zaklapnuté dveře přízemního bytu a nohu muže osvobodili z plastového sevření, třetí hasič jistil troufalého lezce zvenku" dodal Kůdela.

Muž s posledními zbytky sil a po delším pobytu na sluníčku omdléval, točila se mu hlava a měl pravou nohu zraněnou. Hasiči jej proto předali rychlé záchranné službě.

Reklama

Výběr článků

Načítám