Hlavní obsah

Dolní oblast Vítkovice hostí prodejní přehlídku produktového designu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník prodejní přehlídky moderního produktového designu Meat Design Ostrava 2016 zahájil primátor města Ostravy Tomáš Macura a ředitel Dolní oblasti Vítkovice Petr Koudela. Výstava se koná v Kompresorovně, Starých koupelnách a Kavárně Maryčka od 24. listopadu do neděle 27. listopadu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 26.11.2016 Přehlídka Meat Design Ostrava. Přehlídku zahájil 24. listopadu 2016 primátor města Ostravy Tomáš Macura

Článek

Slavnostního zahájení výstavy Meat Design Ostrava 2016 se zúčastnila také kreativní ředitelka Karolína Skórková, šéf produkce Martin Lindovský a výkonná ředitelka výstavy Aneta Nováková.

Projekt Meat Design je prodejní přehlídka moderního produktového designu zaměřená na laickou i odbornou veřejnost. Vedle předních designérů, značek a bytových architektů představuje také začínající talenty, kterým přehlídka pomáhá otevřít dveře pro profesionální uplatnění v oboru.

Aneta Nováková konstatovala, že oproti loňskému ročníku je přihlášeno 117 vystavovatelů. Pro návštěvníky je připraveno osmnáct kvalitních odborných přednášek. Během čtyř dnů přehlídky jsou nabízeny speciální workshopy, kde si každý může vyzkoušet nejrůznější řemeslné techniky, práci s keramikou, betonem, recy-design i kurz interiérového designu.

Pořadatelé ze společnosti YEN design, s.r.o. sídlící v Ostravě nezapomínají ani na děti. Pro ty jsou připraveny zvláštní dílny vyhovující jejich věku.

V budově Cineport se promítají zajímavé filmy. V sobotu 26. listopadu ve 14 hodin na téma Priessnittzovy lázně, přehlídka filmů bude končit ve 20.00 hodin dokumentárním filmem Cesty Josefa Pleskota.

V neděli 27. listopadu se začne s promítáním ve 12 hodin, přehlídka skončí v 16 hodin opět promítnutím dokumentu Cesty Josefa Pleskota.

Dolní Vítkovice jsou světově unikátní areál v centru Ostravy. Od roku 1828 až do roku 1998 se zde těžilo černé uhlí, vyráběl koks a surové železo.

Dnes se tento ryze industriální komplex změnil na kulturní a vzdělávací centrum, kam denně míří stovky návštěvníků z řad ostravských obyvatel i turistů ze všech koutů světa.

Přehlídka Meat Design Ostrava 2016 je otevřena: v sobotu 26. listopadu od 10.00 do 22.00 hodin, v neděli 27. listopadu od 10.00 ho 17.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám