Hlavní obsah

Další ocenění pro žákyně Střední školy vizuální tvorby Hradec Králové

Novinky, Helena Podubníčková

Žákyně Emily Tey a Adéla Gritzbachová uspěly v soutěži Mladý řemeslník roku 2019. V úterý 22. října byly pozvány na slavnostní předávání ocenění do Hlavního sálu Valdštejnského paláce Senátu Parlamentu ČR.

Foto: Helena Podubníčková

Oceněná Emily Tey, za Adélu Gritzbachovou převzala ocenění její rodina

Článek

Soutěž Mladý řemeslník roku 2019 vyhlašuje Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska a je určena pro nejlepší žáky řemeslných oborů středních odborných škol a středních odborných učilišť a nově i pro žáky druhého stupně základních škol. Záštitu převzali Mgr. Miluše Horská, 1. místopředsedkyně Senátu České republiky, Mgr. Jiří Růžička, 1. místopředseda Senátu PČR a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Škola v Hradci Králové vyučuje studijní uměleckořemeslný obor Grafický design se zaměřením na Branding design a Branding floristiky. Nejen pro oceněné žákyně, ale pro celou školu je účast a ocenění v soutěži důležitou odměnou za jejich práci. Studentky ve školním roce 2018/2019 dosahovaly výrazných úspěchů v odborných dovednostech s výborným celkovým prospěchem.

Emily a Adéla například excelentně obhajovaly své řemeslné dovednosti na soutěžní Akademii 2019, Emily reprezentovala školu na stáži v německých v Brémách, obě se úspěšně účastnily různých soutěží, aktivně se podílejí na realizaci dekorací na výstavách, společenských akcích a prezentacích. Patří jim obrovská gratulace a díky za úspěchy a skvělou reprezentaci školy.

Slavnostního dne se také účastnily žákyně studijního programu Branding floristiky Karolína Červinková a Barbora Saková, které pod vedením učitelky odborných předmětů Ing. Evy Soudkové na místě předváděly ukázky floristických vazeb. Pro hosty tvořily luxusní květinové náramky a rozdávaly radost zdobeným květem růže. Pro výzdobu reprezentativních prostor Senátu naaranžovaly prostorové květinové instalace. Návštěvníci celé slavnostní události obdivovali jejich díla a vysoce ocenili zručnost, šikovnost a kreativitu žáků Střední školy vizuální tvorby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám