Hlavní obsah

Brutálnímu napadení muže předcházela v Ostravě slovní rozepře

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 11. června v noci přijali policisté oznámení o fyzickém napadení muže, ke kterému došlo v opuštěné budově před vlakovým nádražím Ostrava-Svinov. Na místo vyrazily okamžitě hlídky Policie ČR a městští strážníci.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Přímo na místě z výpovědí svědků policisté zjistili, že brutálnímu útoku předcházela slovní rozepře obou mužů, ve které hrál prim budoucí pachatel. Mezitím byl pětatřicetiletý zraněný muž převezen k lékařskému ošetření a následné hospitalizaci do fakultní nemocnice v Ostravě.

"Jelikož policisté měli důvodné podezření, že útočník se nachází v blízkém okolí, byli na místo činu kromě kriminalistů obvodního oddělení okamžitě povoláni také policisté speciální pořádkové jednotky. Po hodině od vyhlášení pátrací akce v jedné z místních restaurací zadrželi muže, který odpovídal popisu útočníka. K rychlému dopadení napomohla také spolupráce se strážníky městské policie a jejich znalosti místní poměrů a lokality," informovala por. Mgr. Daniela Vlčková, tisková mluvčí Policie Moravskoslezského kraje.

Případ si pro jeho závažnost převzali kriminalisté krajského ředitelství. Po vyhodnocení důkazů a výpovědi svědků, obvinili kriminalisté jednatřicetiletého podezřelého muže ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z výtržnictví.

"Protože se jedná o muže s pestrou kriminální minulostí násilného charakteru, hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do dvanácti let," doplnila Vlčková.

Na základě rozhodnutí soudce je obviněný stíhán vazebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám