Hlavní obsah

Anonym ohlásil bombu v otrokovické firmě, za několik minut ho kriminalisté dopadli

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze několik desítek minut trvalo ve čtvrtek 15. listopadu otrokovickým kriminalistům zadržení autora výhružného telefonátu, v němž oznámil, že ve firmě v Otrokovicích je bomba. Evakuace zaměstnanců nakonec nebyla nutná.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové byl pachatelem čtyřicetiletý šestkrát trestaný muž, kterého kriminalisté zadrželi přímo v Otrokovicích.

„Vzhledem k tomu, že recidivista se už stejného trestného činu před několika lety dopustil, hrozí mu v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let,“ informovala Monika Kozumplíková.

Krátce před desátou hodinou ve čtvrtek dopoledne oznámil na linku 112 mužský hlas, že ve velké firmě v Otrokovicích je umístěna bomba.

„Na místo okamžitě vyrazily všechny dostupné hlídky policistů včetně psovoda se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání výbušnin. Operační důstojník informoval vedení firmy, které okamžitě přijalo vlastní bezpečnostní opatření. V podniku v té době pracovalo více než tisíc zaměstnanců, proto bylo nutné zvážit všechna rizika a nic nepodcenit,“ sdělila mluvčí.

Policisté zajistili bezprostřední okolí firmy, aby zamezili vstupu dalším osobám. „Velitel zásahu rozhodl v první fázi o evakuaci prostor veřejnosti přístupných, aby v nich bylo možné využít psa na vyhledávání výbušnin a vyloučit jakékoli riziko,“ uvedla Monika Kozumplíková.

Ve spolupráci s vedením firmy začali policisté vykonávat bezpečnostní úkony, ale po několika minutách přišla pozitivní informace od vyšetřovatelů, kteří se po celou dobu od oznámení intenzivně snažili odhalit pachatele. Čtyřicetiletého, šestkrát trestaného muže, který měl telefonát na svědomí, zadrželi přímo v Otrokovicích.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy a budou zjišťovat rozsah škod souvisejících s výhružným telefonátem a opatřeními, která bylo nutné provést,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám