Hlavní obsah

Živý betlém nabídl ve Staré Břeclavi podívanou i zpěv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stará Břeclav

Muzikanti z Břeclavanu, mužský sbor a děti z Břeclavánku, to byl základ živého betléma, na který se v sobotu večer přišli podívat lidé ve Staré Břeclavi. Odehrál se ve dvoře kulturního domu, kam všichni dorazili průvodem.

Foto: Milan Vojtek, Novinky

Živý betlém vytáhl v sobotu Starobřeclaváky od televize

Článek

„Nepovedlo se nám vše podle našich představ, zkomplikoval se nám program, a nakonec se letos musíme obejít bez zvířat, ale věřím, že se to lidem i tak líbí. Snažíme se o dobrou atmosféru,“ uvedl Vlastimil Horák z pořádajícího Slováckého krúžku Stará Břeclav.

Zaplněný dvůr pod pódiem byl svědkem betlémského vystoupení s doprovodem Břeclavanu. „Kolikátý je to ročník? Nevím, už to nepočítáme, snad dvacátý? Jen přes covid jsme měli nucenou pauzu,“ řekl Horák.

Podzim je pro „krúžkaře“ náročný, pořádají hody, hodky, Hudecké dny a vzápětí i živý betlém a koncert. Ten je v plánu příští týden. „Do Štědrého dne se potkáme ještě jednou, 23. prosince budeme mát tradiční vánoční koncert,“ připomněl Horák.

Do Prahy dorazilo světlo z Betléma, cestovalo přes Linec a Brno

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám