Hlavní obsah

Vtipný vánoční nápad – dům proměnili v adventní kalendář

Novinky, Jana Nesvadbová

Máte pocit, že dům dost dobře nelze proměnit v adventní kalendář? Ale ano, jde to. Jen na to musíte mít dostatek oken. V anglickém sídle Attingham Park jich dostatek měli, stejně jako smysl pro humor. A tak své návštěvníky a spřízněné duše mohou bavit tím, že každý den odkrývají jedno z oken.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fasáda venkovského sídla se proměnila v obří adventní kalendářVideo: AP

 
Článek

Attingham Park patří mezi typická anglická venkovská sídla, toto leží nedaleko Shrewsbury. Zatímco některá si ale žijí svým tichým nenápadným, až uzavřeným životem, Attingham Park v hrabství Shropshire se vydal cestou opačnou. Funguje jako galerie, je zde kavárna a návštěvníci si mohou užít i velice příjemnou procházku po jeho rozlehlých zahradách.

A protože čilý společenský život tam mají pod palcem lidé plní elánu, zápalu a nadšení, vymysleli na Vánoce způsob, jak sídlo veřejnosti, a zejména mladým rodinám s dětmi přiblížit.

Využili toho, že díky rozlehlosti stavby mají k dispozici spoustu oken, a tak 24 z nich označili velikými číslicemi, které umístili na přeskáčku. Fasádu domu tak proměnili ve veliký adventní kalendář. V příslušný den prosince pak číslici odstraní a místo ní umístí veliký obraz.

Některé jsou kopiemi uměleckých děl, která jsou vystavena v galerii sídla, jindy to jsou ale třeba záběry divoké přírody na pozemcích sídla. Každý den až do Štědrého dne tak přicházející návštěvníci mohou objevit nějakou novinku.

Zábavný je tento počin zejména pro rodiny s malými dětmi žijící v sousedství, protože mají alespoň cíle pro každodenní malou vycházku, aby všichni zjistili, co nového na „jejich kalendáři” přibylo.

Anketa

Máte dost oken na podobný nápad?
Ano, to bychom také mohli vyzkoušet.
9,3 %
Ne úplně přesně, ale asi bychom si mohli nějak poradit.
10 %
No to tedy rozhodně ne.
80,7 %
Celkem hlasovalo 1095 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám