Hlavní obsah

Tipy na dárky pro vášnivé kuchaře a milovníky dobrého jídla

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělat radost někomu, kdo miluje dobré jídlo, dokáže ocenit kvalitu surovin a rád zkouší nové věci, nemusí být vůbec složité. Inspirujte se našimi tipy.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční dárky

Článek

Vychytávky na vaření a pečení 

Nejmodernější pomocníci pomáhají nejen se zdravějším vařením a pečením, ale také povyšují pokrmy na mnohem vyšší gastronomický um.

Foto: Elberry

Chytrá trouba 3v1. Pečicí trouba, horkovzdušná fritéza a sušička ovoce SOGO SS-10465. O 80 % méně tuku, 8 přednastavených programů, regulace teploty 65–200 °C, časovač až na 60 minut (při sušení až na 24 hodin), kapacita 10 l.

Foto: archív firmy

Udící pistole neboli Smoking Gun značky Sage BSM600 rozpálí štěpky z voňavého dřeva. Jemný kouř pak dodá pokrmům i nápojům nádech něčeho výjimečného, 3190 Kč.

Foto: archív firmy

Smeg Rose Gold - retro topinkovač z řady 50´s style, Potten Pannen 5290 Kč.

Foto: VAC – STAR CZ

Pro domácí sous-vide vaření skvěle stačí varná hlavice a velký hrnec. Hlavici jednoduše vložíte do hrnce s vodou, nastavíte potřebný čas a teplotu a počkáte, až přístroj vodu ohřeje. Pro domácí přípravu jídel sous-vide se hodí hlavice Sous-Vide Chef SMART.

Foto: archív firmy

Sencor pomalý hrnec SPR 5500SS s digitálním ovládáním. Varná nádoba o obejmu 6 l a parní hrnec, 2799 Kč

Foto: archív firmy

Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650/90, fritéza využívá k přípravě vašich oblíbených jídel horký vzduch a jen malé množství přidaného oleje nebo žádný, takže můžete smažit s množstvím tuku nižším až o 90 %, 7699 Kč.

Foto: archív firmy

Wok PRESIDENT ø 30 cm, s poklicí - vyniká masivní sklonerezovou poklicí i unikátně zvrásněným nepřilnavým 3D povrchem. Pokrmy ve woku se nepřipalují, jsou rovnoměrně propečené, křehké a vláčné a zachovávají si svou šťavnatost, Tescoma 1999 Kč.

Foto: VAC – STAR CZ

V domácnostech skvěle slouží stolní balička easyPro. Jednotlivé suroviny vložíte do sáčku, ze kterého balička odsaje vzduch a následně jej svaří. Nezabere moc místa, a přesto se do ní vejde klidně kilo svíčkové nebo celá menší ryba.

Foto: archív firmy

Multifunkční elektrický tlakový hrnec Sage BPR700BSS - spojuje automatické tlakové vaření s pomalým vařením. Dokáže automaticky nastavit ideální kombinaci času, teploty a tlaku. Výsledkem je pak maximální chuť a ideální konzistence pokrmu, 7490 Kč.

Poukazy na kurzy vaření a degustace

Foto: archív firmy

Dynamické vaření s Markem Raditschem - každé jeho jídlo má neskutečnou chuťovou pointu. Lze s ním zažít kulinární jízdu, Gourmet Academy 4400 Kč.

Foto: archív firmy

Kurz přípravy koktejlů s Barmany na cestách - naučte se s šéf barmany připravovat Negroni, Old Fashioned, Sazerak nebo používat moderní výrobní postupy, jako například nakuřování, staření, rapid infusion či úpravu sous-vide u nápojů, Chefparade 2590 Kč.

Foto: archív firmy

Kurzy vaření v SaSaZu, s nejlepšími šéfkuchaři asijské kuchyně u nás - pro fanoušky asijské kuchyně, gurmány a skutečné fajnšmekry. Na výběr máte to nejlepší z jihovýchodní Asie, indonéské kuchyně, thajské kuchyně, od 2300 Kč.

Foto: archív firmy

Sage Academy nabízí pro veřejnost nejen kurzy vaření s nejlepšími šéfkuchaři, ale i specializované kurzy na přípravu kávy s nejlepšími baristy, od 2500 Kč.

Kuchařky

Foto: archív firmy

Kristýna z MasterChef - UPGRADE MENU, kuchařka plná tradičních československých receptů a jejich inovací, ve speciálním bavlněném pytlíku na potraviny. Zástěra s prvky kuchařského rondonu vás jednoznačně odliší v kuchyni, Made by Kristina 1090 Kč.

Foto: archív firmy

Outdoorová kuchařka, Petra Pospěchová, 2. vydání. Nepostradatelná kniha pro všechny, kteří vyrážejí na trek či výlet a nespokojí se s instantními polévkami, konzervami nebo smažákem z restaurace, Smart Press 299 Kč.

Foto: archív firmy

Sushi, kolektiv - Tajemství přípravy lahodného sushi různých druhů. Mistři v oboru, kteří pořádají oblíbené kurzy přípravy sushi, vás provedou od výběru surovin, přes základní recepty až ke složitějším postupům, Cpress 269 Kč.

Foto: archív firmy

Sladké Poklady české a moravské kuchyně, Roman Vaněk. Téměř 190 receptů je již tradičně zpracováno detailním a zároveň jednoduchým způsobem tak, aby je bez problémů dokázal připravit i začátečník. Pražský kulinářský institut, 399 Kč

Foto: archív firmy

Světová kuchyně plná bylin a koření, recepty ze světa a herbář v jednom. Kateřina Winterová, Knihy Dobrovský 499 Kč

Foto: archív firmy

Život s chutí kari – Kari s chutí života, Valijah Klásová. Autorka s nadhledem líčí příběhy, které zažívá se svým mužem Pákistáncem, ale i s jejich zaměstnanci a zákazníky. V druhé části jsou recepty indické a pákistánské kuchyně, Esence 299 Kč.

Foto: archív firmy

Nejlepší recepty z Master Chef Česko 2019. V knize najdete ty nejlepší recepty, které byly k vidění v show Master Chef Česko 2019. Nadčasová kuchařka obsahuje mnoho univerzálních, exotických i domácích pokrmů a nápadů pro každou příležitost, 399 Kč.

Foto: archív firmy

Nejbarevnější MEXIKO - je gastronomickým průvodcem, kuchařkou a encyklopedií pro všechny, kteří mají rádi pestré barevné jídlo a nebojí se experimentovat. Čekejte spoustu chilli, čokolády, koriandru, Chef Kamu 1100 Kč

Foto: archív firmy

Kuchařka pro mého muže, Veronika Zemanová, 2. vydání - Ideální dárek pro partnera, kamaráda, bratra, tatínka, dědečka. Kniha je rozdělena do kapitol podle toho, k jaké příležitosti muž právě vaří, Smart Press 299 Kč.

Foto: archív firmy

Vinná kuchařka Víno ve sklence a na talíři, Kristina Šemberová - pro všechny, kteří se vína nejen rádi napijí, ale chtějí se o něm také něco dozvědět, a především se nebojí pustit si víno do kuchyně, 395 Kč.

Kvalitní suroviny a nejrůznější lahůdky

Milovníci vaření ocení i kvalitní suroviny či lahůdky z nich vyrobené.

Foto: archív firmy

Degustační skleničky s ghí. Čisté ghí, ghí s chilli, s levandulí a Kokoghí s kokosovým olejem, České ghíčko 333 Kč

Foto: archív firmy

Ajvar - balkánská klasika vynikající chuti, která se vyrábí ručně na základě střeženého rodinného receptu. Základ ajvaru tvoří důkladně opečená, oloupaná, nasekaná červená paprika, která se následně pomalu dusí několik hodin, Nuteo 159 Kč.

Foto: archív firmy

Dobroty ve skle od Josefa Maršálka a gastro legendy Roberta Chejna s názvem Fat Brothers. Rillettes z mladé kachny s pomerančem a tymiánem - 119 Kč; Hruškové čatní se zázvorem a badyánem, Rohlik 119 Kč

Foto: archív firmy

Královská sada Purity Vision spojuje ty nejlepší oleje a másla pro zdraví a krásu ze tří různých kontinentů. Každý produkt představuje bohatství a moudrost dané kultury, kde jsou tyto přípravky používány už po tisíce let, 399 Kč.

Foto: archív firmy

F.W. Tandoori Sushi set - dárková sada, 369 Kč

Foto: archív firmy

Dárková sada s nejvzácnější solí Flor de sal Es Trenc - solný květ obsahuje více než 80 minerálních a stopových prvků, má dvakrát více draslíku a vápníku a dvacetkrát více hořčíku než běžná mořská sůl, zároveň minimum chloridu sodného. Natural Mallorca 690 Kč

Foto: archív firmy

Tarlton čajové konvičky naplněné skvělými sypanými aromatizovanými čaji Tarlton s kousky ovoce, 154 Kč za konvičku

Foto: archív firmy

Výběr australského vína, Marks and Spencer, 899 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám