Hlavní obsah

Tipy na vánoční dárky pro automobilové a motocyklové nadšence

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří lidé motorismem doslova žijí. Pravděpodobně máte mezi blízkými někoho, kdo se ohlédne po každém zajímavém autě a řízení pro něj neznamená jen každodenní nutnost. Takoví jedinci pod stromečkem ocení specifické dárky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ať už vymýšlíte dárek pro nadšence malé či velké, motorismus fascinuje kde koho. Můžete přemýšlet nad zábavnými, ale i notně praktickými či stylovými dárky. Svět aut a motocyklů je možná rozmanitější, než si myslíte.

Pro řidiče

A začněme pěkně zostra. Auta totiž ze všeho nejvíc chceme řídit, od toho taky jsou. Protože si váš obdarovaný řízení vážně užívá, ocení víc prostoru k řádění - bezpečnému a legálnímu. Popustit uzdu svým řidičským schopnostem se totiž na silnicích ne vždy vyplácí.

Jak moc pomáhá ABS? Zkusili jsme kurz bezpečné jízdy v autě bez něj

AutoMoto

Zapomeňte na patnáctiminutové popojížďky se supersporty prostřednictvím zážitkových agentur. Tam se nikdo nic nikdy nenaučil a kdo to s řízením myslí vážně, radost mu udělá něco jiného.

Kdo se totiž chce sportovní jízdě na okruhu naučit, ocení školu smyku či rovnou kurz bezpečné či sportovní jízdy s instruktorem. A pokud už své zkušenosti má, poukaz na pár kol na okruhu potěší každého. Buď se svým vhodným vozem, ale klidně i půjčeným.

Jaguar má odvahu, nabídne první elektrické taxi na okruhu Nordschleife

AutoMoto

Navíc je vždy příjemné vědět, že se dárek dá odstupňovat. Takže zatímco kurz sportovní jízdy s instruktory a zázemím na mosteckém okruhu přijde na 5433 korun a za 1200 korun koupíte roční poukázku na volné jízdy, vrcholem je Zelené peklo. Tedy Nordschleife v Německu.

Tady se v týdnu dostanete na okruh za 25 eur, tedy 638 korun, o víkendech za 30 eur, 765 korun. Předplacená sezonní karta vyjde na 2200 eur, v přepočtu 56 tisíc korun.

Na cesty stylově

K autům patří také dlouhé cestování. Nesnášíte, když vám po zavazadelníku cestuje nákup či cokoli, co v něm převážíte? Každý motorista ocení organizér - skládací box na drobnosti v kufru. Jako třeba ten od Volkswagenu s designem legendárních GTI za 983 korun.

Foto: Volkswagen

Organizér do zavazadelníku s motivy GTI

Na cestách řidiče také otravuje sluníčko. Cupra je sice nová značka, na druhou stranu ke sportovním verzím Seatů se váže už roky, a co víc, do světa aut přináší svůj styl - trochu retra, trochu měděných prvků. A také ručně vyráběné sluneční brýle, které vznikly ve spolupráci s italskou luxusní značkou L.G.R.

Test Cupry Ateca: Mnohem víc než jen Seat pro náfuky

AutoMoto

Skla jsou dodávána ve fotochromatických verzích se zrcadlovou červenou povrchovou úpravou a se žlutým gradientem. Zaručují jasné vidění a maximální ochranu očí. K dostání jsou v obchodní síti Seatu za 9556 korun.

Foto: Cupra

Je váš obdarovaný také milovník kávy? Energii, kterou řidičům dodává, si můžete dopřát rovnou na palubě. Ano, Škoda nabízí kávovar do auta za 5847 korun.

Foto: Škoda Auto e-shop

Kávovar do auta

V posledních letech je alternativní mobilita přetřásána všude. Jedním z problémů, které se řeší, jsou přeplněná centra měst.

Moderním způsobem dopravy se tak může stát i kombinace dojíždění do práce, která vypadá následovně. Autem dorazíte do širšího centra a poslední kilometry urazíte na elektrické koloběžce, kterou jste měli v kufru. Seat tu svou nazvanou eXS Scooter nabízí za 16 299 korun.

Foto: Seat

Elektrická koloběžka se může hodit.

Pro puntičkáře

Ten, kdo má svoje auto či motocykl opravdu rád, nesnese dlouhodobě nechávat svého miláčka špinavého. A jak jednou proniknete do světa detailingu, zjistíte, že stará houbička, jeden kýbl na podlahu a troška jaru nejsou pro vašeho miláčka na kolech to pravé...

Foto: Chemical Guys Praha

Kurz detailingu

Čtyřhodinový kurz detailingu, tedy důkladné péče o auto, přijde například u české pobočky slavné americké značky Chemical Guys na 1890 korun.

Pokud se ale obdarovaný stará o kožený interiér, kompletní paket se vším, co k tomu potřebuje, pořídíte od stejného výrobce za 1881 korun.

Foto: Chemical Guys Praha

Kit pro péči o kožený interiér

I starší auto by mohlo uvnitř vonět. Stále sice ještě na čerpacích stanicích narazíte na vonné stromečky, ale jde to udělat i elegantně. Třeba připnout vůni do výdechu ventilace. Rituals nabízí dřevěnou verzi za 420 korun.

Foto: archiv firmy

Vůně do auta

V jedné stopě

I když jsou přes Vánoce pravověrní motorkáři možná trošku rozmrzelí, protože čekají na sezonu, můžete jim ji alespoň trochu přiblížit. Například vyhřívanou vestou do motorkářské bundy. BMW takovou s připojením do zásuvky motocyklu nabízí za 4999 korun.

Foto: BMW Motorrad

Vyhřívaná vesta

Legendární Vespa už je v klasické podobě miniaturní skútr. Ovšem pro děti je potřeba ještě menší. Český dovozce Faber Moto nově nabízí nádherné repliky italské legendy na elektřinu, a to za 4599 korun.

Foto: Faber Moto

Miniaturní skútry Vespa na elektrický pohon

Nejen pro děti

Do aut a motocyklů mohou být nadšeni i ti nejmenší. Když už jsme nakousli miniatury Vespy, máme tady něco i ve dvou stopách. Co třeba BMW i8?

Test BMW i8 Roadster: Bezhlavý návštěvník z budoucnosti

Testy

Hybridní sporťák je tu jen na elektřinu i ve zmenšeném balení a v nabídce přímo od automobilky za 8579 korun. A nechybí ani křídlové dveře...

Foto: BMW

BMW i8 pro děti

Další legenda na scéně. Volkswagen má ve své nabídce skládací model T1. Tedy ikonický „Busík”, který vznikl ve spolupráci s Legem. Na e-shopu automobilky jej pořídíte za 119 eur, tedy v přepočtu přibližně tři tisíce korun.

Když jsme u nadčasových aut. Co pro ty úplně nejmenší? Proč ne právě Mini. Pletenou verzi slavného dopravního prostředku Mr. Beana koupíte přímo u značky za 1176 korun. Typická zelená barva oslavuje šedesátileté výročí původního „Miňase”.

Foto: Mini

Pletené Mini na oslavu 60. výročí

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na vánoční dárky pro praktické ženy

Je-li vaše žena prakticky založená, je pravděpodobné, že jí největší radost uděláte dárkem, který bude moci pravidelně používat, a ne se na něj jenom obdivně...

Tipy na dárky pro vášnivé rybáře

Češi jsou často považováni za národ rybářů. Málokdo si u nás tuto zálibu i sport za svůj život nevyzkoušel. A rozhodně se nejedná jen o mužskou záležitost,...

Výběr článků

Načítám