Hlavní obsah

Pět milionů barevných světel přineslo i do chorvatského města vánoční náladu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlatko Salaj, majitel vánočního zábavního parku Salajland ve středním Chorvatsku, si díky festivalu světel splnil svůj dětský sen. Každý rok na svém panství rozšiřuje počet žárovek, přičemž letos už jejich počet čítá celkem pět milionů.

Vánoční zábavní park rozzářilo pět milionů světel.Video: Reuters

 
Článek

O třetím adventním víkendu se stovky natěšených návštěvníků z Chorvatska a sousedních zemí procházely rozlehlým parkem rodiny Salajových v Grabovnici u města Cazma, vyzdobeným miliony světýlek na stromech, keřích, dřevěných chatkách a mostech.

O takové kráse přitom Zlatko Salaj snil už jako malý kluk, který předčasně přišel o maminku a nikdy neměl doma vánoční stromeček.

Salaj začal vánoční park budovat v roce 2001, kdy na svém pozemku instaloval prvních 70 000 světel. Každým rokem toto číslo navyšoval, až v letošním roce dosáhl počtu pěti milionů světel.

Do parku každoročně dorazí kolem 100 000 návštěvníků. Všechny peníze, které na vstupném Salaj vydělá, reinvestuje do svého vánočního areálu.

Brazilské São Paulo se chlubí 57 metrů vysokým vánočním stromem

Vánoce

Vodní kanály v Kodani rozzářily stovky vánočně osvětlených kajaků

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám