Hlavní obsah

Muž proměnil svůj dům ve vánoční blikající „monstrum“. Ozdobil ho 30 tisíci žárovkami

Tolik barev a blikání na jednom jediném domě se hned tak nevidí. Paul Bibby z Chelmsfordu v anglickém Esexu je také celému okolí dobře znám. Díky vánoční výzdobě svého domu se těší pozornosti sousedů i kolemjdoucích. Obdobným způsobem letos podpořil také anglický fotbalový tým ve finále mistrovství Evropy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na vánoční výzdobu svého domu použil Brit 30 tisíc světelVideo: AP

 
Článek

Především pro radost lidem v okolí, aby se „jejich tvář rozzářila úsměvy”, zdobí každým rokem 56letý Angličan Paul Bibby svůj dům tisíci vánočních světel. Kolemjdoucí se mohou z jeho díla těšit už 16. rokem, a jak říká, pokaždé něco přidá a výzdobu něčím vylepší. Letos ovšem je prý jeho výzdoba úplně největší.

Připravit takovou podívanou, která hraje doslova všemi barvami a v různých cyklech bliká, není ovšem jenom tak. Paul nad tou letošní strávil tři týdny v listopadu. Jeho dům je tak ozdoben nejenom z čelní strany, ale i z boků. Na zahradě přibyly i dvě nové nafukovací ozdoby, velký Santa a sněhulák, kteří se líbí hlavně místním dětem, říká Paul.

Vánoce, jak mají být. Nejvyzdobenější ulička už zase září tisícovkami světel a ozdob

Vánoce

„Byla to dřina, byl jsem na všechno sám. Letošní rok jsem se ale překonal. Lidé procházejí kolem a říkají mi, že nikdy nic takového ještě neviděli. Malé děti se rády fotí se sněhulákem, vypadá to, že ten je nejpopulárnější,” svěřil se reportérům agentury AP.

Sousedé z Paulova okolí si letos mohli užít jeho blikající výzdobu už jednou: v první polovině roku oděl svůj dům do národních barev. To když britský fotbalový tým hrál ve finále EURO 2021.

Malé vánoční stromky vykouzlí na stole sváteční atmosféru

Vánoce

Rozsvícení veškerých světel každý večer není tak snadné, jak by se mohlo zdát, a rozhodně nespočívá v jednom otočení knoflíkem. Znamená to zapnout každou z 98 částí výzdoby zvlášť.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

„Lidé tady kolem si myslí, že jsem se zbláznil, ale já jsem prostě rád, když se lidé usmívají, když jsou šťastní. Budu v tom pokračovat, dokud nebudu příliš starý na to, abych se vyšplhal po žebříku,” je přesvědčený Paul, který od návštěvníků vybírá dobrovolné příspěvky na charitu, konkrétně na podporu letecké záchranné služby Essexu a Hertfordshiru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám