Hlavní obsah

Vánoce, jak mají být. Nejvyzdobenější ulička už zase září tisícovkami světel a ozdob

Více než stovka lidí se sešla o víkendu v jedné z ulic v anglickém městě New Milton. Tamní Byron Road patří totiž o vánočních svátcích už tradičně k těm nejvyzdobenějším. A nejinak je tomu i letos. Za společného odpočítání se rozzářila světla ozdob a hned bylo jasné, že i letos budou mít návštěvníci v tomto koutě hrabství Hampshire nad čím žasnout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vánoční výzdoba v New MiltonuVideo: AP

 
Článek

Tak, jako všude jinde v Anglii (a nejenom tam), loňské Vánoce byly pro obyvatele New Miltonu v podstatě smutné. Neúplné, dalo by se říci. Kvůli protipandemickým opatřením se totiž navzdory tradici nerozzářila jejich nejslavnější a nejzdobnější ulice.

Letos je to tedy po roční pauze, kdy se obyvatelé města, ale i všichni jeho návštěvníci z dalekého i blízkého okolí mohou přijít potěšit pohledem a nasát příjemnou vánoční atmosféru.

Jak připomíná web Bournemouth Echo, bohaté zdobení domů v ulici Byron Road je každoroční tradicí od roku 2004. Jeho zakladatelem a organizátorem je Jed Hollyoake, který se webu svěřil: „Je skvělé být zpět. Letos je toho trochu méně než v minulosti, tím že jsme měli ulici uzavřenou a vůbec, a také je to najednou moc drahé.”

Navzdory skromnější výzdobě se ovšem akce těší stále zájmu médií a do Byron Road se sjíždějí televizní štáby, aby se lidé z celé země mohli po roce výpadku opět pokochat pohledem na vánoční velevýzdobu.

Organizátoři při letošním slavnostním rozsvícení počkali, až se setmí, a po páté hodině odpolední se nadšenci a příznivci akce sešli, aby společně od desíti k jedné odpočítali ten důležitý okamžik.

Při balení dárků nezapomeňte na detaily

Vánoce

„Když nastanou časy jako tyto a lidé mohou být trochu bez nálady, tohle je něco, co vás povzbudí. Loňský ročník jsme museli vynechat a chybělo nám to, protože to máme moc rádi,” ujišťuje Jemma Sladeová, která na slavnostní rozsvícení dorazila se svými dětmi.

Centrálním prvkem výzdoby je letos budova místní zdravotní služby a její nápis NHS září do dáli. Místní jejich výzdobu vysoce oceňují.

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

„S tím, co mají (zdravotníci - pozn. red.) za sebou, tohle je od nich prostě úžasná věc, co udělali,” vzdal hold pracovníkům Národní zdravotní služby jeden z místních, Colin Scott.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaké barvy jsou trendem Vánoc 2023

Vánoce jsou pomalu za dveřmi a s tím souvisí i vánoční výzdoba. Někteří zdobí stromeček a dekorují svůj domov měsíc dopředu, jiní s výzdobou čekají na Štědrý...

Výběr článků

Načítám