Hlavní obsah

Malé vánoční stromky vykouzlí na stole sváteční atmosféru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi ty, kdo mají vánoční strom v obývacím pokoji, ale rádi byste vytvořili sváteční atmosféru i v kuchyni, nebo prostě jen rádi dekorujete interiér, pak zkuste na svátečně prostřeném stole uplatnit drobné vánoční stromky. Přijdou vhod i do dětských pokojů, jako malá připomínka blížících se svátků.

Foto: Ginger Ray, Charlton Island

Během svátků oceníte i stromky coby etažéry.

Článek

Ideálními kousky, které jsou hodně trendy, jsou skládací stromky z papíru. Pokud chcete, aby měl interiér také slavnostní atmosféru, volte kousky ve zlaté nebo stříbrné barvě. Prostor pak bude působit noblesněji a elegantněji.

Jejich výhodou je jednoduchá skladovatelnost, po svátcích se dají lehce složit, podobně jako lampiony.

Foto: The Grey Works

Výhodou skládacích stromků z papíru je jejich skladnost.

Ti, kdo budou slavit Vánoce ve skandinávském stylu, mohou sáhnout po stromcích z přírodních materiálů, hlavně po těch ze dřeva a proutí. Dobře budou ale působit i uměřené jednobarevné stromky, které nejsou příliš zdobné.

Foto: Charlton Island, Made By Hand Online

Trendem jsou přírodní materiály, ale i metalické kovy.

V minimalisticky řešených interiérech přijdou vhod pestřejší stromky s množstvím různých vánočních ozdobiček. Takové kousky interiér zútulní a dodají i jinak obyčejnému prostoru na zajímavosti.

Foto: Ginger Ray, Einrichten design

Pokud chcete na stole šetřit místem, zvolte méně objemné stromky.

Ti, kdo chtějí slavnostní atmosféru ještě více podtrhnout, mohou sáhnout po stromcích, které slouží zároveň i jako svíčky nebo svícny. V pozdní hodinu budou skvělou dekorací na slavnostní stůl.

Doladit tyto dekorace k dokonalosti můžete třeba i doplněním drobných metalických glitrů na stůl.

Foto: Ella James, Aurina

V podvečer budou stylově vypadat zejména svíčky a svícny ve tvaru stromků.

Pokud chcete letos prostřít slavnostní tabuli tak, aby byla nezapomenutelná, nevynechejte ani příbory v metalických barvách. Vhod přijdou i materiály, jako je mramor, zejména ten bílý carrarský nebo zelený. Stejně tak zabodujete se sametem, který je také hodně trendy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Návody na jednoduché vánoční ozdoby a dekorace

Pomalu se blíží čas adventu a je tak nejvyšší čas popřemýšlet i o letošní výzdobě nejen domácnosti, ale i vánočního stromečku. Letošním trendům vévodí ozdoby...

Výběr článků

Načítám