Hlavní obsah

Hanka Křížková peče na Vánoce tuny marokánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikálová zpěvačka Hana Křížková (48) o sobě říká, že je značně konzervativní a po žádných novotách o Vánocích netouží. Dodržuje tradice a pravidelně peče před Vánoci hromady marokánků pro své kolegy.

Foto: ČTK

Hanka Křížková peče před Vánoci marokánky a vyměňuje je s kolegyněmi za cukroví a vánočku.

Článek

„Já si moc potrpím na dodržování některých tradic. Svým přátelům vytvářím adventní věnce, a tak už od konce října shromažďuji různé propriety. Šípky, mašličky, svíčky, vřes a další věci, které tam nutně musejí být. Mám u bytu takovou terásku, kde věnce zdobím, a pak si i na ní udělám pěknou vánoční výzdobu, už se na to moc těším,“ prozradila.

Přesto si zpěvačka, která se všemožně, leč neúspěšně snaží zhubnout a sladké téměř nejí, o Vánocích zahřeší.

„Už jsem si obstarala skořici, kandované ovoce a pomerančovou kůru a pochopitelně ořechy na marokánky, které peču v tunách pro všechny své kamarádky. Krátce před svátky totiž děláme různé výměnné akce,“ upřesnila.

Tento systém si Hanka moc pochvaluje. Za marokánky získá nejen nepřeberné množství různých druhů cukroví, ale i další typicky vánoční pokrmy.

Zdobit bude na poslední chvíli

„Například Monika Absolonová mi za ně dává každoročně vánočku a její maminka kubu, podobným způsobem získám i rybu a rybí polévku. Je to velmi výhodné a navíc moje marokánky jsou za ta léta už úplně dokonalé, takže je moji známí také dostávají jako dárek,“ zasmála se.

Sympatická herečka, kterou diváci televize mohou sledovat i v seriálu Ošklivka Katka, si jen posteskla, že má v současné době moc práce. Na marokánky si ale čas určitě udělá. I když jsou prý velmi pracné a musí jich udělat opravdu hodně.

„Jsem zvědavá, kdy je budu mít čas nazdobit, asi opravdu až na poslední chvíli. Od července neustále zkouším, nejdřív to byla Carmen, pak Švejk a teď začne Dracula. Na chvíli se zastavím asi opravdu až o Vánocích,“ dodala Křížková.

Reklama

Související témata:

Související články

Jan Přeučil: Vánoce nejsou o velkých darech

"Svátky vánoční jsou nesmírně krásnou a intimní tradicí. Každý člověk si najde svůj vlastní způsob, jak je slavit, a myslím, že je to tak dobře. Rozhodně...

Míša Dolinová bude o Vánocích hřešit

Herečka a moderátorka Míša Dolinová (43) má za sebou rozvodové řízení. Letošní Vánoce bude s největší pravděpodobností slavit spolu s dcerami Julinkou (9)...

Výběr článků

Načítám