Hlavní obsah

Barva právě dozrálých třešní k vánočnímu interiéru neodmyslitelně patří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud přemýšlíte, v jaké barvě letos sladit vánoční výzdobu, tak vězte, že pokud vsadíte na tmavě červenou barvu připomínající tóny zralých třešní, tak rozhodně neuděláte chybu. Jde o jednu z barev, která k vánočním svátkům neodmyslitelně patří a prostoru okamžitě dodá šmrnc i eleganci.

Foto: Ginger Ray, Oka Uk

Spojení tmavě červené barvy a sametu či prvků origami bude na stromku působit noblesně a nadčasově.

Článek

Tmavě červená je barvou, která se v klasickém vánočním aranžmá objevuje velmi často. Jde o barvu plodů cesmíny. S cesmínou můžete na svátky zdobit věnce i dekorace na štědrovečerní tabuli. Listy cesmíny jsou totiž (až na malé výjimky) neopadavé a větvičky s plody jsou tedy ideálním materiálem pro vánoční květinové dekorace.

Foto: Lights4fun

Věnce, kterým dominuje tmavě červená barva, vnesou do interiéru vánoční atmosféru.

Jde také o barvu zralých jablek, která se často na vánočních stromcích objevují coby dekorace v podobě sušených jablečných plátků nebo malých červených jablíček. Buď klasických sušených nebo těch z umělé hmoty.

Foto: Heavenly Homes and Gardens, Lime Lace

Drobné dekorace a prvky tmavě červené barvy se stanou nepřehlédnutelnou součástí interiéru.

Tato barva je bezesporu barvou silných emocí, podněcuje vášně a jde o barvu symbolizující energii a vzbuzující emoce. Proti světle červené ale působí umírněnějším dojmem. Nemusíte tak mít strach, že to s tmavě rudou na Vánoce přeženete.

Foto: Sophie Allport, Liberty London

V zeleném jehličí tato barva skvěle vynikne.

Pokud chcete dodat výzdobě na noblesnosti, kombinujte tmavě rudou s teplými metalickými barvami, které jsou v poslední době hodně trendy. Vhod přijde klasická zlatá, ale i měděná nebo bronzová. Díky nim bude interiér působit luxusnějším dojmem.

Foto: Ginger Ray, Annabel James

Karmínově červená barva k Vánocům neodmyslitelně patří.

Tradičně je ale s tmavě červenou barvou spojená tmavě zelená barva jehličnatých stromů. Jde o ideální vánoční barevnou kombinaci spojenou s křesťanskou symbolikou, která je typická pro slavení Vánoc v klasickém stylu.

Anketa

Máte rádi vánoční dekorace v červené barvě?
Ano, ta nesmí chybět.
77,7 %
Docela ano.
5,9 %
Nevadí mi, ale nelpím na ní.
12,7 %
Ne, to není moje gusto.
3,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 220 čtenářů.

Vánoční dekorace imitující led a sníh vnesou do interiéru tu pravou zimní atmosféru

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám