Hlavní obsah

Zacharovová se vysmívá Lipavskému: Váš pokoj na Krymu je připraven, čekáme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Marija Zacharovová pozvala českého ministra zahraničí Jana Lipavského na Krym. Reagovala na Lipavského tweet, že se blíží doba, kdy bude v létě na dovolené na Krymu.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová

Článek

„Věřím, že Jan je člověk držící slovo. Pokoj je rezervován. Čekáme,“ napsala Zacharovová na svůj účet na Telegramu a ocitovala Lipavského tweet.

Lipavský reagoval na zprávu, že se wagnerovci v sobotu ráno obsadili Rostov na Donu a mířili na Moskvu.

Ukrajina ovšem už před válkou odmítala návštěvy na Rusy okupovaných územích a čeští politici to až na výjimky (v podobě proputinovců) ctili.

Zbytek článku na serveru news.ru připomíná výrok českého ministra, že Rusko bude představovat hrozbu pro Evropu ještě desetiletí a že s každým dalším balíčkem sankcí se vylepšuje pozice Evropy, která zatím není připravena na konfrontaci s Ruskem.

Článek upozorňuje i na dubnové vyjádření vrchního ředitele na ministerstvu obrany Jana Jireše, že ministerstvo poprvé v dokumentech označí jmenovitě Rusko a Čínu za hrozbu pro svou národní bezpečnost.

Foto: Ntb, Reuters

Jan Lipavský

Cituje i místopředsedu ruské bezpečnostní rady Dmitrije Medvěděva, že země EU mají špatnou paměť, protože zapomněly na události 80 let staré, kdy více než milion sovětských občanů položilo život za osvobození Polska, České republiky a dalších českých zemí od fašismu.

Medvěděv slíbil, že ruská vojska vyženou hnusný banderovský neonacismus, jak už to udělala v SSSR.

Česko sleduje situaci v Rusku, dál varuje před cestami do země, řekl Lipavský

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám