Hlavní obsah

Ruský raketový útok na Ukrajině, mrtvý a zranění v Kyjevě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev/Mykolajiv
Aktualizováno

Na celé Ukrajině byl v sobotu po 12:30 (11:30 SEČ) vyhlášen vzdušný poplach. Útok na Kyjev si podle předběžných informací vyžádal jednoho mrtvého a pět zraněných, uvedl starosta Vitalij Kličko.

Ruský raketový útok na Ukrajině, mrtvý a zranění v KyjevěVideo: Reuters

 
Článek

„Podle předběžných informací zahynula jedna osoba v Solomjanském obvodu. Je několik zraněných,“ uvedl Kličko. Zraněných je nejméně sedm, hospitalizovány jsou tři ženy a dva muži. Správce Kyjevské oblasti Kyrylo Tymošenko upřesnil, že raketa dopadla na obytný dům. Podle něj je obětí muž.

Terčem útoku, který dále zasáhl Oděskou a Dněpropetrovskou oblast, byla rozvodná síť. Energetická skupina DTEK uvedla, že v těchto oblastech byl vypnut proud, aby nedošlo k větším škodám. To je standardní postup, když rakety mohou zasáhnout energetická zařízení. Dodal, že se jeho zaměstnanci snaží, aby byly dodávky elektřiny do večera obnoveny.

Při vzdušném útoku byl zraněn i japonský novinář, nyní je v péči lékařů. Škody utrpěl také hotel a koncertní síň.

Klíčový rok pro budoucnost Ruska i světa. Putin promluvil k národu

Válka na Ukrajině

Na útok jako první upozornil správce Mykolajivské oblasti Vitalij Kim na svém facebookovém profilu: „Dovařuju brambory na salát Olivier (bramborový salát podle francouzského receptu – pozn. red.). Okupanti se rozhodli, že se nám pokusí zkazit den. Vyletěly rakety.“

Ve chvíli, kdy svou zprávu zveřejnil na sociální síti, ještě nebyl nikde vyhlášen poplach, pak ale začal být vyhlašován, uvedla Ukrajinská pravda.

Kanál na Telegramu, který se zaměřuje na vypouštění ruských raket, sdělil, že Rusové vypálili střely s plochou dráhou letu ze strategických bombardérů, přičemž dodržovali radiový klid.

Rusko může zaútočit o pravoslavných svátcích, varuje britská rozvědka

Válka na Ukrajině

Charkov čelil ostřelování, vzdušný poplach byl vyhlášen na celé Ukrajině

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám