Hlavní obsah

Vyšinutí ruští vojáci zastřelili bezbranné civilisty do zad, ukazuje video

Kyjev

Americká stanice CNN odvysílala reportáž o chladnokrevné vraždě dvou civilistů, které se dopustili ruští vojáci v polovině března nedaleko Kyjeva. Majitele autosalonu a hlídače nejprve prohledají, pak propustí, a když se oba muži otočí, okupanti je střelí do zad.

Foto: CNN

Reportáž CNN zobrazující chladnokrevnou vraždu ukrajinských civilistů

Článek

Upozornění: Reportáž v odkazu obsahuje drastické záběry.

Událost se stala před autosalonem u dálnice na Kyjev.  „Bitva podél této silnice byla evidentně nelítostná. Ale to, co se stalo před touto prodejnou, nebyla bitva mezi vojáky ani mezi vojáky a ozbrojenými civilisty. Bylo to zbabělé, chladnokrevné zabití neozbrojených mužů ruskými vojáky,“ uvádí novinářka CNN v reportáži.

Pětice ruských okupantů se snaží vloupat do podniku, střílí do zamčených dveří a rozbíjí okna.

Na záběrech z bezpečnostní kamery jsou vidět dva muži – majitel autosalonu a hlídač – jak k nim přistupují s rukama nad hlavou.

Strážný ještě volal o pomoc

Nejprve jsou prohledáni, okupanti je prý žádali o cigarety. Po krátké konverzaci se oba otočí a odcházejí bezstarostně pryč.

V tu chvíli se však vojáci otočí a zahájí palbu do zad. Oba civilisté padají k zemi.

Jako důkaz ruské brutality poslouží i masové hroby, míní česká žalobkyně

Válka na Ukrajině

Majitel zřejmě zemřel na místě, strážný však palbu nejprve přežil. Zvedl se a odkulhal ke svému stanovišti, kde si telefonem přivolal pomoc místní domobrany. Ta však nestačila přijet včas a strážný vykrvácel.

Událost se stala 16. března u hlavní silnice vedoucí do Kyjeva, který se ruské síly po začátku invaze na Ukrajinu snažily obklíčit. Po značných ztrátách se nakonec z okolí ukrajinského hlavního města koncem března stáhly.

Senát označil dění na Ukrajině za genocidu

Stalo se

CNN požádala o komentář ruské ministerstvo obrany, odpověď ale nedostala.

Reklama

Výběr článků

Načítám