Hlavní obsah

Útok drony způsobil požár v elektrárně na jihozápadě Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útok drony způsobil v noci na pondělí požár v elektrárně v Novočerkassku na jihozápadě Ruska. Informuje o tom ruskojazyčný server BBC s odvoláním na ruské telegramové kanály. Agentura Reuters napsala, že požár už byl uhašen, ale dva bloky elektrárny musely být odstaveny.

Foto: Profimedia.cz

Novočerkasská elektrárna na archivním snímku

Článek

Jeden z telegramových kanálů informoval o výbuších u tepelné elektrárny a také o přeletu zhruba 20 dronů nad oblastí, která se nachází nedaleko Rostova na Donu.

„Podle předběžných zpráv na elektrárnu zaútočilo několik dronů naráz. První z nich zřejmě udeřily okolo půl třetí v noci,“ napsal zhruba hodinu po útoku telegramový kanál Baza s tím, že dodávky elektřiny se už podařilo obnovit.

Gubernátor Rostovské oblasti Vasilij Golubev na telegramu požár v elektrárně potvrdil, i když nenapsal, co k němu vedlo. Sdělil, že se ho rychle podařilo uhasit, dva bloky zařízení jsou ale mimo provoz. Nikdo podle něj nebyl zraněn.

Později ruské ministerstvo obrany doplnilo, že protivzdušná obrana nad regionem sousedícím s Ukrajinou sestřelila 11 bezpilotních letounů.

Drony zaútočily na ruský Engels. Je tam základna pro bombardéry

Válka na Ukrajině

Ukrajinské drony zasáhly další ruskou ropnou rafinerii

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:
Novočerkassk

Výběr článků

Načítám