Hlavní obsah

Drony zaútočily na ruský Engels. Je tam základna pro bombardéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Engels

Ruské město Engels v Saratovské oblasti se ve středu ráno stalo terčem útoku celkem pěti bezpilotních letounů. Informuje o tom list Ukrajinska pravda. Podle telegramového kanálu Astra se ve městě nachází letecká základna VKS Engels-2, na kterou už v minulosti zaútočily drony. Dá se tedy předpokládat, že tomu tak bylo i ve středu, i když to ruské úřady nepotvrdily.

Drony zaútočily na ruský Engels. Je tam základna pro bombardéryVideo: ASTRA TELEGRAM CHANNEL, AP

 
Článek

Podle telegramového kanálu Astra, na nějž odkazuje list Ukrajinska pravda, obyvatelé města slyšeli dohromady čtyři různé výbuchy ve městě Engels.

Ruské ministerstvo obrany ve středu ráno na Telegramu uvedlo, že nad oblastí systémy protivzdušné obrany sestřelily pět dronů. Gubernátor oblasti Roman Busargin prohlásil, že nedošlo k žádným obětem ani škodám na infrastruktuře.

„Před necelou hodinou byly nad Engelsem zlikvidovány bezpilotní letouny. Systém protivzdušné obrany pracoval včas a efektivně. Při pádu trosek nedošlo k žádným obětem ani poškození infrastruktury,“ uvedl Busargin na Telegramu kolem půl druhé v noci SEČ.

Na ruskou leteckou základnu Engels dopadl dron, zemřeli tři vojáci

Válka na Ukrajině

Kanál Astra připomněl, že se ve městě Engels nachází ruská letecká základna VKS Engels-2. Jedná se o vůbec nejvýznamnější ruskou základnu pro strategické bombardéry a od roku 2021 je jedinou základnou pro letouny Tupolev Tu-160. Nachází se zde i Tupolev Tu-95.

Foto: Profimedia.cz

Ruský bombardér Tu-160 při startu z letecké základny Engels-2

Tato základna se stala terčem útoku dronů například 5. prosince 2022, kdy došlo k poškození nejméně dvou bombardérů Tu-95. Zda i ve středu byla cílem útoku základna VKS Engels-2, není jasné.

Pěšky 600 kilometrů na území nepřítele. Ukrajinci prozradili, jak ničili ruské bombardéry

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám