Hlavní obsah

Ukrajinci provedli výsadek na Krym a vyvěsili vlajku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ukrajinští zpravodajci ve spolupráci s námořnictvem provedli v noci na čtvrtek na okupovaném Krymu výsadek následovaný speciální operací. Rozvědka uvedla, že nepřítel utrpěl ztráty a všech cílů bylo dosaženo. Poznamenala také, že na poloostrově zavlála ukrajinská vlajka.

Výsadek Ukrajinců na KrymuVideo: Telegram/DIUkraine

 
Článek

„Speciální jednotky se vylodily na pobřeží v oblasti osad Olenevka a Majak. Během plnění úkolu se obránci zapojili do boje s jednotkami okupantů. Nepřítel utrpěl ztráty, nepřátelská technika byla zničena. Na ukrajinském Krymu opět zavlála státní vlajka,“ uvedla ukrajinská rozvědka na Telegramu. K příspěvku přiložila také zhruba minutové video.

Kanál Baza uvedl, že v noci došlo ke střelbě poblíž kempu v Olenevce. Svědci prý slyšeli dva hlasité výstřely z granátometu. „Když se šli podívat, odkud rány vycházejí, uviděli u břehu dva gumové čluny, ve kterých bylo asi deset lidí,“ napsal kanál.

Podle svědků následovalo několik dalších výstřelů, které se však ozvaly z automatických zbraní. Jeden výstřel měl zasáhnout auto. Místní policie po incidentu vyhlásila pátrání po neznámém střelci či střelcích.

Ukrajinská rozvědka uvedla, že vojáci po splnění mise místo činu opustili.

Podle Ukrajinské pravdy není výsadek jednodenní operací. „Včera byl v Olenevce zničen komplex S-400. Dnes proběhl výsadek v Majaku. Obecně jde o komplexní práci, která ukazuje, že na Krym můžeme dosáhnout nejen zbraněmi, ale i za účasti personálu,“ citovala Ukrajinska pravda svůj zdroj v rozvědce.

Zelenskyj: To jsou naši chlapi

Prezident Volodymyr Zelenskyj speciální operaci potvrdil na společné tiskové konferenci s prezidentem Portugalska Marcelem Rebelem de Souzou v Kyjevě.

„Je příliš brzy mluvit o osvobození Krymu. Za druhé, budu mít podrobnou zprávu od generála (Kyrylo) Budanova (šéfa ukrajinské rozvědky, pozn. redakce). Za třetí - ano, to jsou naši chlapi. Za čtvrté, na naší straně nejsou žádné oběti, to je dobrá zpráva,“ řekl Zelenskyj podle agentury Ukrinform .

Rusko prý přišlo na Krymu o nejmodernější raketový systém S-400 Triumf

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám