Hlavní obsah

Ukrajina je jen začátek naší cesty za pohlcením východní Evropy, naznačil ruský generál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský generálplukovník Andrej Mordvičev v rozhovoru s předním kremelským propagandistou Vladimirem Solovjovem nepřímo uvedl, že Ukrajina je pouze mezistupeň ruské snahy pohltit východní Evropu. Podle něj navíc bude válka trvat ještě dlouhou dobu, takže není nutné si jakkoli stanovovat, kdy k útoku na další země východní Evropy dojde.

Foto: Profimedia.cz

Ruský generálplukovník Andrej Mordvičev

Článek

Mordvičev to řekl v reakci na Solovjovovu otázku, zda je Ukrajina pouze mezičlánek na cestě k dobytí východní Evropy. „Jistě, nejspíše,“ odpověděl ruský generál v rozhovoru, který odvysílala ruská státní televize Rossija-1.

„Myslím, že na to budeme muset vynaložit ještě spoustu času,“ řekl dále Mordvičev s tím, že nemá smysl stanovovat jakýkoli časový rámec ruského postupu. „Pokud se bavíme o východní Evropě, kterou budeme muset…,“ pokračoval ruský generál s tím, že i když nedokončil svou myšlenku, bylo jasné, co tím myslel. „Samozřejmě to bude trvat delší čas,“ dodal.

Rusko má zbraní dost. A apokalypsa se blíží, napsal Medvěděv

Evropa

Právě ho povýšili

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu povýšil tři ruské generály, a to včetně velitele Centrálního vojenského okruhu generálplukovníka Andreje Mordvičeva. Analytici z amerického Institutu pro studium války (ISW) uvedli, že tak Putin učinil zřejmě za odměnu za jejich loajalitu a poslušnost vůči vyššímu ruského vojenskému velení spíše než za odměnu za výsledky na bojišti.

Putin povýšil také náčelníka hlavní správy obrněných jednotek ruského ministerstva obrany Alexandra Šestakova a velitele 8. kombinované armády Jižního vojenského okruhu Gennadije Alaškina.

Generálplukovník je generálská vojenská hodnost, která se v některých armádách používá jako ekvivalent hodnosti generála v jiných státech. Tuto hodnost používá mimo Ruska také například Severní Korea.

„Šlo nám jen o Donbas.“ Propagandistka Simonjanová mluví, jako by připravovala Rusy na porážku

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám