Hlavní obsah

Rusko má zbraní dost. A apokalypsa se blíží, napsal Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko se samo zajišťuje všemi typy zbraní, které potřebuje, a v množství větším, než jaké jsou současné potřeby ruských ozbrojených sil. Na svém telegramovém účtu to tvrdí Dmitrij Medvěděv, bývalý ruský prezident i premiér a v současné době zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady.

Foto: Profimedia.cz

Ruský exprezident a expremiér Dmitrij Medvěděv

Článek

Medvěděv, který na Telegramu prakticky v každém příspěvku vyhrožuje vyhlazením Ukrajiny, zničením Západu a apokalyptickými jevy nejrůznější povahy, své tvrzení zveřejnil v pondělí, kdy britské ministerstvo obrany s odvoláním na zdroje svých zpravodajských služeb oznámilo, že Rusko zřejmě muselo zrušit dlouhodobě plánované manévry kvůli chybějící technice.

„Výrobní linky našeho vojenskoprůmyslového komplexu jedou na tři směny. Budou vyrábět tolik zbraní, kolik je potřeba pro efektivní obranu našeho státu,“ napsal v pondělí Medvěděv.

V úterý pak zveřejnil zprávu o blížícím se konci světa, neboť „ukrajinští zločinci oznámili, že dostali zelenou k úderům na vše ruské, například Krym“. To je podle něj významný důkaz o zapojení Západu do války proti Rusku a umožňuje Moskvě konat v rámci „ius ad bellum“ (právní pojem označující právo státu zahájit válku - pozn. red.). Krym je přitom ukrajinský, Rusko jej anektovalo v roce 2014.

Ruský exprezident si ve svých výhrůžkách vypomohl citátem z bible. „V těch dnech budou lidé hledat smrt, ale nenaleznou ji; budou toužit zemřít, ale smrt od nich uteče (Zjevení 9:6),“ napsal Medvěděv. Boží slovo pak doprovodil slovem V. I. Lenina: „Pamatují si nás, dokud překážíme jiným.“ A završil citátem sovětského vůdce Nikity Chruščova: „Ať se vám to líbí nebo ne, dějiny jsou na naší straně. My vás pohřbíme.“

Foto: Repro Telegram, https://t.me/medvedev_telegram/379

Repro Telegram, https://t.me/medvedev_telegram/379

Rusko by mohlo anektovat Jižní Osetii a Abcházii, prohlásil Medveděv

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám