Hlavní obsah

Technická pauza. Rozhovory mezi Ukrajinou a Ruskem budou pokračovat v úterý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Jednání mezi ukrajinskými a ruskými vyjednavači bude pokračovat v úterý. Do té doby byla vyhlášena technická pauza. Na Twitteru to napsal vrchní vyjednavač ukrajinské strany a poradce prezidenta Mychajlo Podoljak. Ukrajinci žádají příměří a stažení vojsk.

Foto: Mychajlo Podoljak/Twitter

Pondělní jednání mezi ukrajinskou a ruskou stranou

Článek

„Do zítřka je jednání na základě technické pauzy přerušeno. Kvůli další práci v pracovních podskupinách a vyjasnění jednotlivých definic. Jednání pokračují...,” napsal Podoljak bez dalších podrobností.

Vyjednávací týmy Ukrajiny a Ruska spolu zatím jednaly fyzicky třikrát, naposledy přesně před týdnem na hranicích s Běloruskem. Poté ustanovily podskupiny, které o jednotlivých bodech jednaly od té doby každý den pomocí videokonferencí.

Podoljak tweetuje z jednání s Ruskem: Komunikace je obtížná

Válka na Ukrajině

Podoljak původně očekával, že po pondělním jednání budou sepsány závěry písemně. To však evidentně nevyjde.

„Obě strany aktivně vyjadřují svá specifická stanoviska. Komunikace probíhá, ale je obtížná. Důvodem neshod jsou příliš odlišné politické systémy,” napsal v průběhu jednání s dovětkem, že Ukrajina je na rozdíl od Ruska svobodná společnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám