Hlavní obsah

Supersíla. První trailer k dokumentu o Ukrajině Seana Penna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trailer k novému dokumentárnímu snímku Superpower (Supersíla), který o Ukrajině natočil hollywoodský herec a režisér Sean Penn byl oficiálně představen veřejnosti. Informoval o tom britský deník The Guardian, podle kterého snímek ukazuje například záběry se Zelenským v Kyjevě, když na město v únoru 2022 shodili ruští okupanti první bomby.

Foto: Profimedia.cz

Herec a režisér Sean Penn s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským

Článek

Upoutávka na film, zveřejněná ve středu, ukazuje, jak Penna ruská invaze na Ukrajinu zaskočila, původně měl totiž v úmyslu natočit film o cestě Volodymyra Zelenského od komika a herce po ukrajinského prezidenta. Práci na filmu začal Penn již v roce 2021 a natočil ho společně s Aaronem Kaufmanem.

V dokumentárním snímku jsou vidět mimo jiné scény právě se Zelenským v Kyjevě, když na město v únoru 2022 dopadly první bomby. „Jsme jen obyčejní lidé, kteří chtějí žít ve své vlastní zemi,“ říká ukrajinský prezident Pennovi ve svém bunkru. Americký herec a jeho štáb navštívili Ukrajinu nejméně sedmkrát.

„Superpower vypráví příběh Seana Penna, který cestuje na Ukrajinu, aby se dozvěděl více o Volodymyrovi Zelenském, o komikovi, který se stal prezidentem. Měl to být zábavný film, ale stal se z něj historický dokument,“ píše se v popisku oficiálního traileru. S ukrajinským prezidentem se Penn setkal hned několikrát. Při jedné z návštěv mu dokonce dal jednoho ze svých Oscarů a řekl mu, ať si ho nechá do ukrajinského vítězství.

Herec a režisér hovořil i s veterány z ruské invaze na Krym v roce 2014, s dětmi, učiteli, lidmi, kteří přišli o své domovy, hudebníky, ale i politiky, popsal list The Guardian. Setkal se také s rekruty, kteří procházeli vojenským výcvikem, aby mohli bránit svou zemi před ruskou agresí. „Ukrajinci zvítězí. Otázkou je, za jakou cenu,“ říká Penn v dokumentu, který bude mít premiéru 18. září na Paramount+.

Oficiální synopse dokumentu přitom označuje Zelenského za „nejvýznamnějšího válečného vůdce moderní éry“. „Tento někdejší herec, který se stal prezidentem, vede svou zemi v konfliktu s jadernou velmocí a stává se důležitým lídrem dějin,“ píše se v synopsi, která dále uvádí, že ukrajinská supervelmoc spočívá v síle jejího vůdce, lidu a nakonec i jejího srdce.

Ukrajinci provedli výsadek na Krym a vyvěsili vlajku

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám